Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

08/19/2014

Aamulla veimme mieheni konferenssiin, jotta pääsimme amerikkalaiseen tapaan liikkumaan autolla alueella. Olisimme tietysti voineet kävelläkin, mutta itselleni nousi kuume ja sain kuin sainkin samasen flunssan mikä muullakin perheellä on. Ajatuksena oli käydä vesipuistossa, mutta ehkäpä ei tänään.

Motellin ikkunanäkymä
Wisconsin Dellsiin meidät varsinaisesti veti Wisconsinin osavaltion PBIS verkoston vuosittainen konferenssi, jonka pääpuhujaksi oli kutsuttu yksi alan johtavista toimijoista Oregonin yliopiston professori Rob Horner. Konferenssin arviolta noin 1000 osallistujaa olivat pääasiassa paikallisia opettajia, koulupsykologeja rehtoreita, kouluhallinnon työntekijöitä.  Konferenssin aiheena oli siis kouluissa toteutettava ns. positiivisen käyttäytymisen tuki (englanniksi Positive Behavior Interventions and Supports, PBIS). Mielenkiintoisten esitysten lisäksi, konferenssi oli hyvä tilaisuus tutustua paikalliseen opetusalan toimijoihin.

Tällä hetkellä posititiivisen käyttäytymisen tukea toteutetaan koulujen yli 1000 Wisconsinin koulussa, minkä ansiosta näiden ns. PBIS-koulujen osuus on yksi Yhdysvaltain korkeimmista. Osavaltion tasolla PBIS-työtä tukee ja koordinoi Wisconsinin RTI Center. Lisäksi koulupiireillä on PBIS-toiminnan tukemiseen nimettyjä työntekijöitä sekä hallinnollisia järjestelyjä. Yksittäisen koulun tasolla PBIS-toiminnan käytännön toteutusta johtaa ns. koulun oma PBIS-johtoryhmätiimi (englanniksi PBIS leadership team). Joka toisinaan on sulautettu yhteen oppilaiden akateemisen tuen kehittämisestä vastaava tiimin kanssa.

Wisconsinin nykytilanne antaa hyvän vertailukohdan sille, millaista valtakunnallista ja paikallista panostusta vastaavan positiivisen käyttäytymisen tuen laajamittainen toteutus suomalaiskouluissa voisi vaatia. Wisconsinin asukasluku (5,7 miljoonaa) on Suomen suuruusluokkaa ja myös väestön jakautumien osavaltion sisällä muistuttaa Suomea siinä, väestön on keskittynyt eteläosan tiheästi asutuille kaupunkiseuduille, kun taas osavaltion pohjoisosa on varsin harvaan asuttua.

Wisconsinin 2014 PBIS -konferenssin avajaistilaisuuden osallistujia.
Tyttöjen kanssa sen sijaan aloitimme aamun Pirete's Cove minigolfradalla, jossa opeteltiin hieman lyöntitekniikkaa ja ratakäyttäytymistä. Taisimme jopa onnistua kukin saamaan pallon kahdella lyönnillä reikään. Denny'sin lounaan jälkeen kävimme iltapäivällä uimassa motelllin uima-altaalla. Illalla pelasimme uudestaan samaisessa paikassa ja tarkoitus oli kaikilla voittaa mieheni. Mutta isi taisi tehdä ainoana hole in one -lyönnin ja voittaa koko pelin.
Tytöt harjoittelevat illan matsia varten.
"Hillitty" kadunvarsimainos Wisconsin Dellsissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti