Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

08/28/2014

Perunamuussia, karjalanpaistia ja korvapuusteja. Näin suomalaiskansallisista syötävää kuului tämän päivän ruokavalioon. Karjalanpaistin ja muussin söimme tyttöjen kanssa lounaaksi. Korvapuustit puolestaan leivoimme viemisiksi kutsuihin, jotka samassa korttelissa asuva perhe järjesti naapuruston väelle. Viikko sitten törmäsimme puistoreissulta palatessa perheeseen, jonka kaksi lasta käyvät vanhemman tyttäremme tulevaa koulua. He kutsuivat tuolloin meidät tämän päiväisille kesteille.

Korvapuustien leivontaa.
Väkeä kutsuilla oli noin parikymmentä, joukossa myös pari vanhemman tyttäremme tulevaa luokkakaveria. Seurustelun ja lasten pihaleikkien lisäksi tarjolla oli tänäänkin elävää musiikkia. Perheen sukulaistyttö, joka puolisonsa kanssa muodostaa muun muassa folkhenkistä musiikki soittavan The Willowwacks -duon, oli tullut Madisoniin keikalle. He lauloivat ohjelmistostaan pari kappaletta ukulelella ja kitaralla itseään säestäen. Musiikin ohessa kesteillä sai nauttia pikkupurtavaa ja juomaksi hiilihapotonta sitruunalimonadia tai paikallisten pienpanimoiden kausioluita.

Lasten pihaleikkejä naapurin kutsuilla

Olut on merkittävä osa paikallista kulttuuria. Wisconsin ja erityisesti sen suurin kaupunki Milwaukee on aikoinaan Yhdysvaltain merkittävin olutteollisuuden keskittymä. Suuren osan panimoista perustivat Wisconsiniin muuttaneet saksalaissiirtolaiset, jotka toivat oluenvalmistustaidon mukanaan kotimaasta. Aikanaan Milwaukeen suurimmat panimot Pabst, Schlitz, Miller ja Blatz olivat lajissaan maailman suurimpia. Wisconsinin merkitys oluen massatuotannossa on noista päivistä vähentynyt ja  Yhdysvaltain tämän hetken suurimmista olutyhtiöistä ainoastaan Miller-panimo pitää pääkonttoriaan Milwaukeessa. Osavaltion olutkulttuuri on kuitenkin edelleen vireä. Oluen massatuotannon vähentyessä Wisconsiniin on syntynyt suuri joukko pienpanimoita, joiden tuotteet ovat ainakin Madisonissa hyvin esillä useimpien ruokakauppojen hyllyillä.

Pois lähtiessä huomasimme iloksemme korvapuustien tehneen kauppansa, sillä tarjoilupöydässä ei ollut jäljellä ollut kuin pari pullan puolikasta.

1 kommentti:

  1. Naapurin rouva aamusella kyseli jo reseptiä ja leivontaohjetta, kun sanoi että miehensä oli kehunut leipomuksia paremmiksi kuin oman vaimonsa pikkuleipäleipomukset. Itse hän ei juhlissa ollutkaan. Ehkäpä kunnia täytyy tässä antaa valokuvan perusteella tytöille. Hehän ne pullat leipoi!

    VastaaPoista