Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

08/26/2014

Nuorin tyttäremme lähtee aamusta tutustumaan toiseksi päiväksi päiväkotiin. Tällä kertaa hän jää sinne yksin lounaaseen asti. Päivä alkaa musiikkituokiolla, ja sinne tyttäremme lähteekin reippaasti. Kuulemma "amerikkalaiset ymmärtää englantia ja englantilaiset amerikkaa, mutta minä en mitään niistä." Ruuaksi oli ollut perunaa, kanaa ja jotain vihreää. Salissakin olivat käyneet tanssimassa. Oli ilmeisesti viihtynyt.

Päivä töissä, mieheni ja tytöt kotona. Ei vieläkään edistystä työhuoneen avaimen suhteen. Ehkäpä huomenna. Toimiston tädit eivät olleet enää iloisia kyselystäni. Käyn päivisin lounaalla ryhmässämme työskentelevän kolmannen vuosikurssi jatko-opiskelijan kanssa. Tänään saan häneltä kutsun softball-joukkueeseen, jotka harjoittelevat aina perjantaisin ja pelaavat yliopistojen välisessä naisten liigassa. En ehkä halua sitoa itseäni viikonloppuisin liikaa, joten kieltäydyn kohteliaasti kutsusta. Saan tietoa ryhmästä ja sen rakenteesta. Ryhmä on hyvin kansainvälinen ja pieni. Olen ainut post doc- tasoinen tutkija. Labran seinällä on kirjoitettuna arvojärjestys, johon minun tulee kirjoittaa oma nimeni. Ryhmässä osalla opiskelijoista on stipendit, jotka kattaa kaikki opiskelukulut. En pääse vielä selvyyteen näistä rahoituskuvioista tarkemmin. Yliopistossa opiskelu on paljon kalliimpaa kuin Suomessa ja yleensä vain tarpeeksi varakkaat (tai opiskelustipendin saavat) jatkavat korkeammalla tasolle. Väitöskirjan tekeminen on samanlaista kuin Suomessa, kaikki jatko-opiskelijat tekevät tässä ryhmässä artikkeliväitöskirjan. Jokaisella tulee olla ainakin kaksi artikkelia, joissa on itse ensimmäisenä kirjoittajana. Väitöskirjaa tehdään yleensä neljä vuotta, mutta tässä ryhmässä siihen on mennyt useilta viitisen vuotta. Väitöstyön jälkeen tohtorit työllistyvät pääosin teollisuuteen vain harvat jatkavat yliopistouraa. Madisonissa on paljon bioalan yrityksiä ja tohtorit siltä alalta haluttuja.

Iltapäivällä haen viimeiset esikoulutarvikkeet Staplesta, kun sain päivällä vihjeen mitä tarkoittaa "Folders (Plastic Heavy Duty 2 Pocket (Jam preferred)", koulureppu oli jo haettu aikasemmin tyttöjen sekä mieheni toimesta. Tarvikkeiden osalta olemme noudattaneet Franklin Elementary koulun listaa, jossa on lueteltu kaikki tarvikkeet joita esikoulussa tarvitaan vuoden aikana.

Esikoulutarvikkeet vanhimmalle tyttärellemme.
Ilta menikin sitten taas kerran legojen parissa. Levitimme tyttöjen kanssa Friends legot lattialle ja yritimme kasata edes yhdet sarjat kokoon. Haaveeksi jäi... jatkamme ehkä huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti