Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

09/08/2014

"Maanantai on aina vaikein arkipäivä." Molemmat tytöt aamusta kiukkusia, mieheni herää hitaasti. Koulubussiin meno tuntui tänään vaikealta ja aamun pyöräilystä ei tunnu tulevan mitään. No selviydymme molemmat töihin ja esikouluu/hoitoon.

Tyttäremme esikoululuokka.

Iltapäivästä menemme "Ready Set Goal Conference" tapaamiseen mieheni kanssa, eli juttelemme esikoulun opettajan kanssa kolmelta. Saamme oman 15 minuttisen, jonka aikana meidän tulee asettaa tyttärellemme tavoitteita ja lopuksi saamme kuulla nopeasti tyttäremme päivistä esikoulussa. Ensivaikutelmana huone vaikuttaa enemmän koululuokalta kuin esikouluhuoneelta. Kaikilla on omat paikat ja seinällä on kalenteri, josta näkee päivänkulun. Päivään kuuluu aamun kokoontuminen, kirjaitten harjoittelua, askartelua, satujen kuuntelemista, ulkoilua, 10 minuutin ruokatauko, kaksi snack-taukoa, musiikkia, liikuntaa sekä myöhemmin syksymmällä projektityöskentelyä ryhmissä. Vapaata leikkiä on vain ulkona leikkiminen ja kaikki muu toiminta on ohjattua. Opettaja vaikuttaa mukavalta, vaikkakin hieman stressaantuneelta. Esikoulu on muuttunut tällä nopeasti koulumaiseen suuntaan opettajien sitä vastustaessa.
Rosy Cheeks and Co. eli Madisonin isoin tanssitavaroita kauppaava liike.

Tapaamisen jälkeen joudun pyöräilemään tanssivaatteita myyvään kauppaan, koska tyttäremme tarvitsee uudet sukkahousut balettitunnilleen (ensimmäiset meni rikki samana päivänä, kun ne ostettiin). 10 kilometrin lenkki taittuu nopeasti uudella sähköpyörälläni ja kerkeän ennen tyttöjä ja miestäni kotiin.

Tyttäremme valmistautuu ensimmäiselle balettitunnilleen.

Ennen illallista lähdemme balettitunnille läheellä sijaistevaan MSCR:ään. Syksyn balettitunnit (7 kertaa x 40 min) maksaa vain 20 euroa, joten harrastuksen aloitus ei käy kukkarolle. Nuorempi tyttäremme ei varmasti koskaan ole pyöräillyt näin nopeasti ylämäkeä, koska saavumme tunnille reilusti ennen sen alkua. Ryhmässä on kuusi vaaleanpunaisiin sukkahousuihin, nahkaisiin tossuihin sekä jumppa-asuihin sonnustautunutta neljävuotiasta tyttöä. Muutamalla on tytöllä on päällään vaaleanpunaiset pikku hamoset. Opettaja toimii balettia itsekin kolmevuotiaasta asti harrastanut nainen, joka tuntuu pärjäävän ryhmän kanssa erinomaisesti. Me vanhemmat pääsemme ensimmäiselle tunnille mukaan, mikä helpottaa tyttäremme ja kiinalaistytön kommunikointia opettajan kanssa. Tyttäremme seuraa vakavana ja keskittyneenä opettajan tekemiä liikkeitä, ja oppii ensimmäisen ja toisen asennon. Ainoa huono puoli mitä ilmeisemmin on, että harrastus loppuu aivan liian aikaisin.

6 kommenttia:

 1. Luetaan pitkästä aikaa blogia, Miinalle iltasaduksi. Kiitos kortista ja Prinsessakorteista. Terveisiä tytöille, prinsessakortteja ei ole täälläkään. Laitetaan kyllä kortteja kun löydetään! Voi kun oltaisiin tiedetty Lumin harrastuksesta, niin oltaisiin annettu Essin vanha puku ja kengät sinne mukaan. Hienoa, että Pihlan esikoulu on alkanut hyvin. Jos vertaa täällä Miinan ja Essin esikouluvuotta jälkimmäisen oli enemmän kouluun valmentava kuin päiväkodin viimeinen vuosi. Hyvät ja huonot puolensa molemmissa. Hyvää yötä, luetaan ja kommentoidaan taas kun arjessa ehditään!

  VastaaPoista
 2. Emme itsekään tienneet tuosta harrastusmahdollisuudesta kodin lähellämme ennen kuin saavuimme tänne. Ja vaihtoehtoina oli uinti taikka baletti. No tämän tytön kohdalla valinta oli selvä ilman kysymistä! Ja ei nuo varusteet nyt niin kalliit ollut, eilen tietty löysin noita vielä halvemmalla paikallisesta Prismasta.

  VastaaPoista
 3. Pieni balettitanssija näyttää hienolta! Kiva, että löytyi noin mieluista harrastus! ~Elina

  VastaaPoista
 4. Taitaa tämä tyttö olla tällä hetkellä ainut joka viihtyy ja ei kärsi koti-ikävästä. Tosin tänä aamuna otti aikansa pukea vaatteita päälle ja lähteä hoitoon. Sitten harmitti, kun muilla ei ollut ulkohousuja mukana. Ehkäpä ne harmit on eri luokkaa kaikilla meillä. Mutta harrastus on kyllä mieluisa ja haluaa kuulema jatkaa Suomessakin sitä.

  VastaaPoista
 5. Olisiko tullut puolet kummiinsa? ;) -Hilja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itsekin mietin... Tuntuu viihtyvän hyvin harrastuksensa parissa ja tykkää siitä opettajastakin. Ehkäpä Suomessa yritetään jatkaa harrastusta, kunhan vaan hyvän paikan harrastaa löytää. Tanssivarusteet on todella paljon halvempia täällä ja harrastajia paljon, joten ehkäpä oli ihan hyvä, että kokeili harrastustaan täällä.

   Poista