Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

09/18/2014

Kotimatkalla täytyi pysähtyä ihailemaan kampukselta avautuvaa maisemaa

Lasten päiväkoti järjestää kuukausittain perheille, jotain toimintaa. Tänään puoli kuudelta olisi ollut mahdollisuus osallistua leikki-iltaan, jossa vanhemmat saivat leikkiä lasten kanssa päiväkodin tiloissa ja välineillä. Nälkä kurni kuitenkin sen verran pahasti, ettemme jaksaneet jäädä päiväkodille enää ylimääräiseksi tunniksi vaan suuntasimme kotia kohti. Tarkoitus oli laittaa kotona ruokaa. Pyörämatkan varrelle sattui kuitenkin jo aiemmassa päivityksessä mainittu japanilaisravintola. Paikan ruoka oli jälleen erinomaista.
Nuorempi tytär ja hänen palikkarakennelmansa päiväkodin päivittäisessä uutiskirjeessä

Lastenannos riisiä ja teriyaki-kanaa


Misokeitto

Paistettuja nuudeleita kasviksilla ja kanalla

Vanhemmalla tyttärellä oli ensimmäinen uimakoulukerta läheisen lukion altaalla. Ensimmäisellä kerralla ohjaajat hieman arvioivat lasten uimataitoa ja jakoivat lapset sen perusteella kolmeen eri harjoitteluryhmään. Tyttärestä paistoi tyytyväisyys kun hän pääsi taas tutun harrastuksen pariin.
Läheisen lukion käytävällä matkalla kotiin uimakoulusta

Uimakoulun aikaan vaimo ja nuorempi tytär kävivät kaupassa hankkimassa leivontatarvikkeita. Vaimo leipoi kakkutikkareita päiväkodin vanhempainyhdistyksen lauantaiaamun myyntipöytään, jossa kaupataan leivonnaisia jalkapallopeliin matkalla oleville katsojille. Myyntipaikan pitäisi olla erinomainen, sillä päiväkoti sijaitsee aivan n. 80 000 katsojaa vetävän Camp Randall -stadionin vieressä.
Walmartin leivontatarvike- ja koristevalikoimaa.
Suklaisia kakkutikkareita jalkapallofaneille.

8 kommenttia:

 1. Kävin aamulla työpalaverissa tyttöjen päiväkodilla. Siellä tapasin L:n ryhmän hoitajia, jotka lähettivät kovasti paljon terveisiä teille! Päiväkodilla oli suunnittelupäivä, joten lapsia siellä ei ollut ollenkaan. Pk:n johtajakin sanoi, että täällä hoitopaikat odottaa tyttöjä :) Kerroin hieman teidän kuulumisia ja pyysivät lähettämään terveisiä.

  Nuo kakkutikkarit näyttävät upeilta! Osaisinkohan tehdä niitä Ronjan kanssa parin viikon päästä pidettäville koulun markkinoille.. pitääpä katsella ohjeita netistä!

  Täällä odotetaan kovasti viikonloppua ja iltaa, kun pidämme oikein kisastudiota tänään alkavan Vain elämää-ohjelman kunniaksi :) Halvat on huvit meillä. Mukavaa viikonloppua teille. Odottelemme raporttia jalkapallo-ottelusta. Ja kohtahan mummokin tulee teille!
  ~Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun muistutit, pitääkin laittaa sinne päiväkodille Suomeen hieman terveisiä. Ja mikä parasta, jos saisi tuon Halloweenin jotenkin tähän terveiseen yhdistettyä. Ainakin kaupat täynnä sitä tavaraa ja kortteja. Pitää tyttöjen kanssa tästä keskustella.

   Luotin kinuskikissaan taas sen tikkarireseptin kanssa. Tosin jouduin hieman soveltamaan, kun ei ollutkaan ihan helppo löytää tomusokeria täältä "sokeroitujen tuotteiden ihmemaasta". Osaavat kyllä kaikkialle sitä lisätä, mutta tunnin kaupassa kiertelyn jälkeen päädyin valmiiseen suklaa kuorrutukseen. Oli kyllä aika työlästä saada pysymään se sulana, että kerkesi nuo tikkarit kuorruttaa. Ehkäpä jatkossa kuorrutaisin ne vaahtokarkkimassalla ja koristelisin suklaalla taikka näillä ihanilla karkkikimalteilla, joita oli myöskin tuolla kaupassa. Hinnat noilla koritelutarvikkeilla oli vain murto-osa Suomen hinnoista, eli voi olla että näitä pitää hamstrata myös sinne. Tuli muuten aika herkullisia noista, kun aamulla Lumin kanssa yhtä maistettiin.

   Paras kausi "Vain elämää"-ohjelmasta menossa ja me ollaan täällä. Pitää yrittää katsomon kautta, josko onnistuisi katsominen. Mutta hyvät viikonloput sinnekin päin, itse vasta aloitan perjantai päivääni töissä!

   Poista
 2. Ai niin, kiva että P:kin pääsi harrastuksen pariin! Millaiset olivat ensimmäiset harkat?
  ps. meinaa lipsahtaa koko ajan tyttöjen nimet näihin kirjoituksiin.. Saako niitä käyttää vai mennäänkö pelkillä alkukirjaimilla..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ainakin aika aurinkoinen illalla, kun pääsi tutun harrastuksen pariin. Ja pärjäsi jo itsekseen pukuhuoneessakin. Alle 6 vuotiaat saa täällä vain mennä miesten puolelle. Mutta oli viihtynyt ja pysynyt hyvin mukana.

   Ei se haittaa vaikka nimet on mukana näissä kommenteissa, itse olen yrittänyt nuo viestit laittaa ilman nimiä.

   Poista
 3. Kiva, että Pihla on päässyt mieluisan harrastuksen pariin. Miina oli harmissaan, kun ei päässyt enää syksyn uintiryhmiin, mutta onneksi koulussa on tällä hetkellä uintia. Ollaan edelleen katseltu prinsessakeräilykortteja kaupoisa, mutta näitä ei taida olla enää. Kelpaisikohan tytöille jotkut toiset keräilykansiot tuliaisiksi, jos laitettaisiin mummin ja papan mukaan esim. Monster High tai Frozen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että lopettivat sen prinsessakorttien toimittamisen. Oli niin suosittua ja tykkäsivät noista korteista. Eiköhän ne Frozenit olisi aika kova juttu... Onko Miinalla/Essillä jotain synttäritoivetta? Laittaisin mummon ja papan matkaan...

   Poista
 4. Niin ja tietty itsekkin pääset rentoutumaan leipomalla taito säilyy. Ja näköjään sieltä löytyy varmasti tarvikkeita tähän puuhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole puutetta tarvikkeista tällä saralla, hieman vain mietityttää kuinka noi kaikki mahtuisi matkalaukkuun, jotta saisi noita ihania tarvikkkeita Suomeen mukaan. No ehkä on parempi käyttää vain täällä ja miettiä mitä oikeasti tarvitsee noista, jos mitään. Mutta on kyllä kaikkea mahdollista tällä saralla tarjolla... Mutta tuo uuni on kyllä hieman kinkkinen, ei minun älynikään siihen pysty. Yleensä polttaa pohjan ja kun laittaa sen nopean ohjelman niin palaa pinta. Vaatii siis vielä harjoittelua.

   Poista