Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

09/26/2014

Reilun viiden tunnin ajon päätteeksi saavuimme perille tänne Michigan -järven rannalle Door Countyn Baileys Harbor -pikkukaupunkiin. Kahden seuraavan yön majapaikaksi vuokrasimme mökin Baileys Sunset Motel & Cottages -mökkikylästä. Door County on Wisconsinin koillisosassa sijaitseva niemi, joka on suosittu matkakohde varsinkin kesällä ja  nyt ruska-aikaan. Majoituksen löytäminen meidän viiden hengen seurueellemme ei ollut helppoa. Jouduin Pari viikkoa sitten käymään läpi ison joukon mökkikylien  ja aamiaismajoituspaikkoja ennen kuin löysin meille kohtuuhintaisen majapaikan täksi viikonlopuksi.

Matkalla Door Countyyn pysähdyimme syömässä Greenbayn kaupungin Kroll's -ravintolassa. Kroll's tarjosi perinteistä Diner -ruokaa eli listalla oli ainakin erilaisia hampurilaisia ja hotdogeja. Itse söin annoksen höyrytettyä turskafilettä. Mummo otti bratwurstin hapankaalilla ja sämpylällä, lapset paahtopaistileivän ja vaimo hampurilaisen. Jälkiruuaksi jaoimme vielä porkkana- ja suklaakakun palat. Kadunylityksen päässä Kroll's -ravintolasta oli Erään yhdysvaltain suosituimman urheilujoukkeen, amerikkalaista jalkapalloa NFL -ammattilaisliigassa pelaavan, Greenbay Packersin kotistadion Lambeau Field.
Matkan varrelle osunut lato

Nälkäisenä ruokaa odottamassa

Jälkiruuaksi jaetut suklaa- ja porkkanakakun palat
Lambeau Field

Greenbay Packers on poikkeuksellinen ilmiö yhdysvaltalaisissa ammattilaisarjoissa sillä se on ainoa ammattilaisjoukkue, jota pyörittää voittoa tavoittelematon organisaanitio, jonka osakkeet ovat suurelta osin joukkueen fanien hallussa. Lisäksi Packers toimii vain noin 100 000 asukkaan Greenbayn talousalueella, kun muut ammattilaissarjojen joukkueet ovat tyypillisesti sijoittuneet johonkin suurkaupunkiin. Packerseilla kuitenkin faneja runsaasti faneja myös Greenbayn ja koko Wisconsinin ulkopuolella. Tätä nykyä yli 80 000 katsojaa vetävän Lambeau Fieldin, jokainen ottelu onkin ollut loppuunmyyty vuodesta 1960 ja Packersien kausikorttia joutuu jonottamaan vuosikymmeniä.

Työrintamalla tavallisen tietokoneen ruudun ääressä työskentelyn lisäksi päivää väritti perjantaisin kello kaksitoista pidettävä Interdisciplinary Training Seminar in Education Sciences, vapaasti suomennettuna Monitieteinen kasvatustieteellinen seminaari, johon osallistuin nyt ensimmäistä kertaa. Seminaarisarjassa käsitellään syksynä eri näkökulmista koulutuksen kehittämisohjelmien suunnittelua ja toteutusta. Seminaarin puhujat edustavat eri tieteenaloja. Tänää puhujana oli politiikan tutkimuksen professori David Weimar.  

4 kommenttia:

 1. Mukavaa seurata teidä eloa näistä blogeista. Wisconsin on Pekalle tuttu paikka työmatkoilta. Siellä tehdään paperi. ja pakkausteollisuuden koneita.
  Suomessa sää lämpeni taas parin päivän yllätystalven jälkeen. Eilen oltiin katsomassa Valoviikon showta Tourujoen rannoilla. Kaunis oli.
  Mukavia Amerikanpäiviä teille ja terveiset myös Raijalle!
  tv Arja ja Pekka

  VastaaPoista
 2. Terveisiä myös täältä koko porukalta! Mukavaa, että joku jaksaa näitä meidän kirjoituksia lukea.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tätä seurataan tiiviisti

  VastaaPoista