Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

11/02/2014

Saimme nukkua normaalia pidempään, kun kelloja siirrettiin tunti taaksepäin. Sinänsä miellyttävä yllätys, ettei ollut nukkunut puolille päivin vaan heräsi jopa inhimilliseen aikaan. Aamusta Skype -maratonia sukulaisten kanssa, ensin mummo ja pappa, sitten toinen mummo ja vielä toinen pappa. Mukava kuulla kuulumisia Suomesta ja kotoa. Tyttöjä lämmitti erityisesti serkkujen näkeminen tietokoneen välityksellä.
Lounaaksi valmistimme kotona pihviä tattikastikkeella ja tankoparsalla
Iltapäivästä vanhempi tyttäremme lähti luokkatoverinsa syntymäpäiville. Juhla järjestettiin Park Streetin Ichiban -kiinalaisravintolassa. Juhlapaikan valinta selittyi sillä, että päivänsankari oli muuttanut alle vuosi sitten kotimaastaan Kiinasta Madisoniin. Juhla oli hieman omalaatuinen sekoitus kiinalaista, meksikolaista, ja yhdysvaltalaista juhlaperinnettä. Ohjelmaan kuuluin kiinalaisen ruuan syöntiä, Disneyn Frozen -elokuvan prinsessasisarusten kuvalla koristellun Piñatan hakkaamista, täytekakun syömistä ja ilmapallojen perässä ryntäilyä. Ruoka oli katettu ravintolan karaokekabinettiin, jonka suurella taulutelevisiolla pyörivät Michael Jacksonin 80- ja 90-lukujen musiikkivideot (ei kaikkein tavanomaisen valinta 5-6-vuotiaitten kutsuille). Vanhin tyttäremme nautti eniten Piñatan lyömisestä. Pahvinen viritelmä oli kuitenkin niin vankkaa tekoa että lyömävälineenä käytetty keppi katkesi ennen kuin ainuttakaan karamellia oli varissut lattialle. Lopulta Piñata revittiin rikki niin että lapset saivat kauhoa muovikasseihin lattialle levinneitä karkkeja, joita monen kotona oli luultavasti jo ennestään enemmän kuin tarpeeksi perjantain halloweenkierroksen jäljiltä.
Syntymäkorttia kirjoittamassa

Vanhempi tytär hakkaa Frozen -piñataa
Illasta olimme kutsuttuina naapurikadulle syömään illallista, saksalais-amerikkalaisen perheen kotiin. Perheellä on myös kaksi tytärtä, jotka nousevat joka aamu koulubussiin vanhemman tyttäremme kanssa samalta pysäkiltä. Saavuimme paikalle viideksi ja tytöt saivat leikkiä rauhassa. Omat tyttäremme ihastelivat keijujen määrää ja nukketaloa. Leikit lähtivät heti sujumaan, tosin alkuun vain sisarusten kesken. Perheen tyttärien lelut olivat niin kiinnostavia, että tyttömme eivät ollenkaan valittaneet, että olimme raahanneet heidät vielä sunnuntai-illan päätteeksi kyläreissulle. Loppuillasta barbileikit sujuivat jo yhdessä naapurin tyttöjen kanssa. Perheen äiti oli valmistanut intialaista ruokaa, joka maistui tytöillemme sekä itsellemme erittäin hyvin. Keskustelimme paljon suomalaisesta koulutuksesta ja kulttuurista. Lisäksi opimme paljon amerikkalaisesta ja myös saksalaisesta kulttuurista.
Naapuriperheen lelut olivat kovassa käytössä
Lisäksi kuulimme paljon hyvää asuinalueestamme, joka rajoittuu Highland Avenuelta Franklin Avenuelle. Alue tuntuu hyvin ainutlaatuiselta koko Madisonissa, talot sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Jokainen talo alueella on omanlaisensa ja oman värisensä. Alueella asuu paljon lapsiperheitä sulassa sovussa vanhempien ihmisten kanssa. Parasta ulkomaalaisena asujana on, että alueella on hyvin aktiivinen naapurusto, joka järjestää tapahtumia. Naapuriapu on runsasta, jonka olemme myös itse huomanneet.       

3 kommenttia:

  1. Löysittekö laktoositonta kermaa tattien kanssa ?
    Sirpa mummu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei löytynyt, otettiin laktoosipillerit etukäteen. Kakkujen kuorrutus edelleen hieman hakusessa, mutta ehkäpä jokuseen täytyy keksiä laktoositon vaihtoehto. Täällä olisi kyllä Valiolle markkinat, kun ei kermaa löydy. Vielä yksi kauppa täytyy käydä tarkistamassa.

      Poista
  2. Eiköhän se ala olla selvää, ettei laktoositonta kermaa yksinkertaisesti löydy yhdestäkään marketista. Tänään kävimme yhdessä uudessa isossa ja hyvin varustellussa ruokakaupassa mutta ei sieltäkään löytynyt kuin laktoositonta maitoa.

    VastaaPoista