Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

11/16/2014

Aamusta herättiin lauluun: "Do you want to build a snowman?". Vastaus oli tänään kyllä! Lunta oli tullut yöaikana jonkin verran, ja meidän lapsille se tarkoittaa samaa kuin meidän tulisi lähteä saman tien pulkkamäkeen ja rakentamaan lumilinna. No ei sitä lunta nyt niin paljon ollut tullut, mutta sen verran että meidän tuli kuitenkin puhdistaa pihatiemme ja jalkakäytävänpätkämme lumesta. Täällä tosiaan me talon asukkaat olemme vastuussa siitä, jos joku liukastuu meidän pienellä jalkakäytävänpätkällämme. Koko naapuruston pihatiet ja jalkakäytävät olikin hyvin nopeasti putsattu lumesta. Todella tehokasta toimintaa!
Näkymä aamulla etupihallamme oli hieman erilainen kuin aikaisemmin.
Olimme sopineet näkevämme yhden työkaverini ja hänen miesystävänsä sekä hänen saman ikäisten kahden lapsen kanssa. Tapaamispaikaksi valitsimme Olbrichin luonnontieteellisen puutarhan. Puutarha on perustettu 1952 ja sen on nimetty suurimman lahjoittajansa Michael B. Olbrichin mukaan. Puutarha on auki myös talvisin, vaikkakin ulkopuutarha tähän vuodenaikaan nukkui jo talviunta. Alkuun menimme sisätilassa olevaan suureen trooppiseen puutarhaan, jossa oli ihanan lämmin ja kostea ilmasto. Puutarhassa oli pieni vesiputous, kaloja ja kanarialintuja kasvien ja puiden lisäksi. Kohde on mielenkiintoinen aikuisille ja helposti lähestyttävä pienten lasten kanssa. Puutarhan jälkeen kävimme läpi korutarjontaa aulassa. Aulassa oli tarjolla paljon koruja kahden, yhden ja puolen dollarin hintaan. Joku edesmennyt rouva oli testamentannut koruvarastonsa puutarhan hyväksi. Myyntipöydiltä me tytöt löysimme muutaman kaulakorun ja nappikorvakorun itsellemme. Tämän jälkeen lähdimme ulos. Ensin hieman lumisotaa, jonka jälkeen lähdimme tutustumaan Thaimaalaiseen paviljonkiin. Paviljonki on lahjoitus Wisconsin-Madisonin yliopistolle thaimaalaiselta hallitukselta sekä yliopiston thaimaalaisilta alumneilta. Yliopistossa on Yhdysvaltojen suurin thaimaalaisen opiskelijoiden määrä, joten sijoituspaikka paviljongille on luonteva.
Tämä kasvi taisi olla pikkusimpien suosikki.

Lumisotaa ulkopuutarhassa.

Thaimaalainen paviljonki

Pitkän ulkoilun jälkeen olimme valmiita lounaalle. Miehet olivat valinneet ravintolaksi kunnon amerikkalaisen Monty's Blue Plate Dinerin. Paikka osoittautui erinomaiseksi valinnaksi, kunnon amerikkalaista ruokaa ja hyviä jälkiruokia. Tänne tulemme vielä uudestaan.

Monty's Blue Plate on sisustettu klassiseen dinerityyliin


Vaalean ja tumman oluen sekoitus
Kotimatkalla poikkesimme hoitopaikan rahankeruu juhlissa, jotka pidettiin Irkkupubissa. Paikkana hieman erikoinen, mutta sitähän se juuri tarjosi, mitä esitteessä meille luvattiin: aikuisille tummaa olutta ja sirkushuveja lapsille. No ehkäpä siinä olikin se juttu, koska paikalle päälle oli tullut hyvin paljon vanhempia lapsineen. Käsimaalausten ja ilmapallojen jälkeen olimme valmiita kotiin. Jätimme vain arvonnan väliin, tosin mieheni taisi ostaa muutaman arpalipukkeen. Kotiovella meitä odotti mukava yllätys, saimme naapurinlapsilta kirjainpelin, jossa voi opetella aakkoset ja kolmen kirjaimen sanoja. Tytöt tykästyivät leluun ja antoi potkua opiskeluun. Sillä kotona vielä edessä läksyt ja yhteinen elokuvailta, jonka jälkeen olimme hyvin valmiita nukkumaan.
Varainkeruutilaisuuden tunnelmaa irkkupubin yläkerrassa


Tytöt pelaamassa aakkospeliä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti