Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

11/11/2014

Vanhemman tyttären koululla oli koulukuvien uudelleenottopäivä. Tytär ei ollut tyytyväinen varsinaisen kuvauspäivän otoksiin. Kuvat oli kuulemma otettu, ennen kuin hän oli ehtinyt tajuta, mitä oikein oli tapahtumassa. Kieltämättä aika hämmentynyt ilme hänellä oli kuvissa. Pääsin todistamaan kuvausta aitiopaikalta. Olin aamupäivällä koululla vapaaehtoisena pitämässä jöötä kuvauspaikalla sekä aiempien kertojen tapaan koulun ruokasalissa. Kaksi edellistä vapaaehtoisvuoroani olin jättänyt välistä ensin Kiinan reissun ja sitten tyttären flunssan takia.

Tällä kerralla kuvaustilanne näytti sujuvan tyttäreltä vähemmän jännittäen. Seurasin tilannetta takaapäin, joten en päässyt näkemään irtosiko jo häneltä jo leveä amerikkailainen hammashymy. Parin viikon päästä asian kuitenkin selviää.

Koulukuvauksen ja ruokasalivuoron välissä seurasin reilun puolen tunnin ajan tyttären luokan opiskelua. Tunnin aiheena oli V-, W-, X ja Y-kirjaimet, joihin tutustuttiin kiertämällä pienryhmän kanssa neljässä eri toimintapisteessä. Yhdessä pisteessä kirjaimia piirreltiin sormella muovirasian pohjalle levitettyyn hiekkaan. Toisessa pisteessä käytössä oli vesiliukoiset tussit ja valkotaulut, kolmannessa pisteessä kirjaimia etsittin vanhoista kirjoista ja merkittiin yliviivauskynällä. Neljännessä pisteessä oli puolestaan käytössä ruoria ja kaarevia läpikuultavia muoviliuskoja, joita yhdistelemällä sai kirjaimia aikaiseksi. Tytär näytti jo olevan hyvin perillä oppitunnin kuvioista ja neuvoi minua, mitä kussakin pisteessä pitäisi tehdä. Tunnin lopuksi sain vielä laulaa luokan mukana lastenlaulua.    
  
Tänään oli ensimmäisen maailmansodan päättymispäivä, joka on samalla Yhdysvaltain kansallinen veteraanipäivä. Meille päivä näkyi eniten illalla vanhemmalle tyttärelle talvitakkia ostaessa. Veteraaneille oli monessa kaupassa alennetut hinnat.

Lopuksi vielä pari kuvaa meidän tämän illan Ravintolapäivän leipomuksista.

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti