Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

11/28/2014

Aamuinen näkymä hotellihuoneemme ikkunasta

Kiitospäiväreissumme jatkui Saint Louisissa vietetyllä päivällä.

Aamulla tyttäremme purkivat hieman energiaa hotellin uima-altaassa, minkä jälkeen suuntasimme, tällä kertaa päivänvalossa kylpevälle Gateway Arch -muistomerkille. Kaarirakennelman alle rakennetussa museossa tutustuimme ensin Yhdysvaltain länteen laajentumista esittelevään näyttelyyn. Sen jälkeen vuorossa oli matka kaaren huipulle lähes kahden sadan metrin korkeuteen.
Tyttärien kanssa kaaren juurella

Museon löytöretkeilijä William Clarkea esittänyt puhuva robotti
Kaaren huipulle meidät vei kahdeksasta peräkkäisestä tynnyrinmuotoisesta viiden hengen matkustuskapselista koostuva erikoinen hissi. Hissin kyyti muistutti ehkä eniten maailmanpyörää sillä erotuksella, että maisemien sijaan matkan aikana sai tuijotella teräksestä ja betonista rakennetun kaarimuistomerkin sisäseiniä. Kaaren yläosan näköalatasanteen pienistä ikkunoista sen sijaan avautui komea näkymä sekä Saint Louisin keskustaan että Mississippi joelle. Tasanteella vallitsi hieman klaustrofobinen tunnelta sillä käytävä oli kapea ja lomapäivä oli houkutellut paikalle runsaasti vierailijoita.
Tyttäret matkustuskapselissa
Vaimo ja tyttäret ihailemassa näkyviä Gateway Archin näköalatasanteella

Näkymä Saint Louisin keskustaan

Lounaspaikaksemme valikoitui pari kilometria Saint Luisin keskustasta etelään historiallisessa Soulardin naapurustossa sijaitseva Bogart's Smokehouse. Ravintolan erikoisuus on grillattu ja savustettu liha. Lihaa todella saimmekin syödäksemme - enemmän kuin missään tähän mennessä vierailemassamme ruokapaikassa. Tilasimme yhdistelmän, johon kuului grillatun ja glaseeratun porsaan kylkiluurivistön lisäksi kolme leipää joiden kunkin täytteenä oli noin neljänneskilo lihansiivuja. Ruoka oli sinällään mureaa ja maukasta mutta homma meni ehkä hieman överiksi sillä lihaa oli yksinkertaisesti niin paljon. Maha oli vielä illan suussa niin täynnä, että söimme päivälliseksi vain salaattiannokset erityisesti Cocktaileista ja jäätelöannoksista tunnestussa tyylikkäässä The Fountain of Locust -ravintolassa.
Bogart's Smokehouse oli tupaten täynnä asiakkaita

Söime lounaan ulkona auringonpaisteessa

Grillattua possua

Naudanlihasiivuilla täytetty leipä
Ajoimme läpi naapuruston, jonka taloista suuri osa oli purkukunnossa

Illan huipennuksena oli noin parikymmentä tuhatta katsojaa vetävällä Scottrade Center -areenalla Saint Louis Bluesin - Edmonton Oilersin välinen NHL-ottelu. Paikkamme olivat katsomon ylimmältä riviltä mutta näkymä kentälle oli silti yllättävän hyvä. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoajalla kotijoukkueen 4 - 3 voittoon. Joukkueiden suomalaispelaajat - Edmontonin Jesse Joensuu ja Saint Louisin Jori Lehterä - saalistivat molemmat ottelussa yhden syöttöpisteen. Erityisesti vanhempi tyttäremme oli innoissaan pelistä ja huusi äänensä käheäksi myös nuorempi tyttäremme pääsi hyvin pelin tunnelmaan mukaan kunhan oli ensin nukkunut ensimmäisen erän alussa parin kymmenen minuutin torkut. Jos ottelusta pitää jotain negatiivista sanoa niin kotiyleisön kannustus oli yllättävän vaisua. Samaan ilmiöön törmäsin myös reilu vuosi sitten katsomassani Chicago Blackhawksin ottelussa. Saattaa olla, että hallin näytöillä pyörivä videoshow ja ottelutaukojen  viihdykeohjelma, ovat tehneet katsojista enemmän passiivisia viihteen kuluttajia. Tämä on harmi, sillä paras ottelutunnelma syntyy yleisön äänekkäästä kannustuksesta.
Näkymä kaukaloon piippuhyllyn paikoiltamme

Nuorempi tytär ottaa ottelun alussa voimanokoset

2 kommenttia:

  1. Kotisuomessa saimme tyytyä Jyp-Lukko -vääntöön. Nyt olen vähän kade.. Oli yllätys tuo, että sinne kaareen pääsee ylös. Valokuvista eivät mittasuhteet ole tulleet esiin. Mukavaa viikonlopun jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin kyllä piippuhyllyllä, tosin sai hyvän kokonaiskuvan katsomosta. Taisi hinnat olla silti yli 50 dollaria kipale=ei perheellisen huvia. Peli näkyi hyvin ja vanhempi tytär jopa innostui niin, että kyynel vierähti silmään, kun vierasjoukkue hävisi. Mutta olihan se peli koettava, kun tänne asti vaivautuu paikalle.

      Poista