Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

11/15/2014

Aamupäivän ajaksi perheyksikkömme jakautui kahteen osaan. Kolme neljäsosaa (minä ja tyttäret) menimme vanhemman tyttären koululle Marvellous Math, eli Mahtava matikka -tapahtumaan, kun vaimo jäi kotiin viimeistelemään Ravintolapäivän kattausta.
Tyttäret rakentavat pahvikuppitornia
Vanhemman tyttären valmis torni


Oma tornini
Lapset ja isä viihtyivät hyvin koulun saliin viritetyssä tapahtumassa, jossa oli puolensataa eri toimintapistettä erilaisia matikka ja pulmatehtäviä sekä pienimuotoisia luonnontieteellisiä kokeita. Koulun kirjastossa puolestaan pidettiin origamipajaa, jossa mekin taittelimme paperista kirjekuoren, sammakon ja valokuvakehyksen valtakunnallisen Origami USA -yhdistyksen ohjaajan vetämänä.

Lauantain toinen päätapahtuma oli tietysti Ravintolapäivän kahvilamme Cakes without Candles. Kahvilaamme tuli lopulta mukavasti väkeä -  naapuruston perheitä, pari vaimon työkaveria, muutama päivähoidosta ja koulusta tuttu perhe sekä kaksi Madisonissa syksyn 2014 viettävää suomalaisperhettä. Yhden suomalaisvieraamme ajatuksia Madisonista voi käydä kurkkaamassa hänen blogistaan "Mäyrien syys". Kaiken kaikkiaan kahvilamme oli erittäin onnistunut - kuin syntymäpäiväjuhlat ilman päivänsankaria. Tunnelma oli sopivan leppoinen ja niin vieraat kuin isännät saivat jutella vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa. Toivotaan, että Ravintolapäivän idea tästä leviää ja seuraavalla seuraavan kerran 15. helmikuuta 2015 joku avaa taas Madisonissa yhden päivän ravintolan.
Marenkikirjaimet

Mansikkakakku, joka unohtui jääkaappiin

Tarjoilupöytä ennen ensimmäisiä vieraita
Naapuruston väkeä

Lapset viihtyivät yläkerrassa Legojen parissa ja kävivät välillä alakerrassa napsimassa marenkeja

Nuorempi tytär hoitokaverinsa kanssa

Päivän nuorin vieras

4 kommenttia:

 1. Ravintolapäivänne vaikutti onnistuneelta! Hieno idea! Me ollaan Kuopiossa ostoksilla. Ikeaa peräkärryssä ja kohta vielä vähän muihinkin kauppoihin. Että kyllä täälläkin osataan viettää aikaa ostoskeskuksissa ;)
  T. Elina ym

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kaikki ostokset oli tarpeellisia ja reissu Kuopioon onnistunut. Meillä Ikea-reissut on ollut lähinnä ruuanhaku/lihapullien syönti reissuja. Kohta pitäis kerätä hieman jouluvaloja kaupasta, ettei olla ainut talo kadullamme ilman valoja. Harmi, ettei 2 metrin korkuista joulupukkia saa raahattua Suomeen, vaikka meneekin pieneen tilaan. Ei kuulema mahdu meille.

   Poista
 2. Olitte ainakin Wisconsinissa ainoita ravintolapäivän pitäjiä, toivottavasti lisääntyy Amerikassakin. Se oli varmaan meille tarkotettu se kakku, joka jäi jääkaappiin, meillä oli nimittäin hääpäivä, syötiin virtuaalisesti. Sirpa mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin koko keskilännessä, eikä länsirannikollakaan ollut mitään. Taisi olla Kaliforniassa lähin ja ainoa kilpailija koko Amerikassa. Ehkäpä lisääntyy, meillä ainakin oli hauskaa.

   Poista