Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

02/04/2015

Aamupäivän ohjelmassa oli eiliseen tapaan kouluvierailu madisonilaisella alakoululla. Seuranani minulla oli vierailuani isännöivä professori, kaksi hänen jatko-opiskelijaansa sekä turkkilainen yliopisto-opettaja, joka on kahden viikon mittaisella vierailulla Madisonissa. Keskustelimme koulun rehtorin ja oppilaiden tukitoimista vastaavan ryhmän vetäjän kanssa, miten he toteuttavat koulussaan ns. positiivisen käyttäytymisen tukea. Lisäksi teimme rehtorin johdolla pienen kierroksen koulussa.
Kaksikielinen toimintaohje koulun seinällä


Lounaan jälkeen kävin kuuntelemassa yliopistolla vierailuluennon pitänyttä New York Universityn professoria Gary Andersonia. Education -rakennuksen Wisconsin IDEA -sali oli melkein täynnä väkeä. Andersonin puheen aiheena oli, miten suuryritysten rahoittamat maailmanlaajuisesti verkostoituneet lobbausorganisaatiot kuten American Legislative Exchange Council (ALEC) pyrkivät vaikuttamaan osavaltio- ja liittovaltiotason koulutuslainsäädäntöön.

Myös lähtövalmistelumme edistyvät. Tänään onnistuimme hankkiutumaan eroon nuoremman tyttären polkupyörästä, jota emme pysty raahaamaan Suomeen. Lähetin päiväkotiryhmämme vanhemmilla ja kerroin, että lahjoitamme pyörän pois. Parin tunnin sisään useampi vanhempi ilmoitti halukkuuntensa ottaa pyörä.Illalla äiti nouti pyörä pois tyttörensö käyttöön. Hienoa, että fillari sai uuden kodin.

Nuoremman tyttären nyt jo entinen pyörä
 Viime viikon Ylä-Michiganin reissulla meille yöpaikan tarjonnut rouva lähetti tekstiviestin ja kertoi, että vierailulle oli saanut paljon näkyvyyttä sikäläisissä tiedotusvälineissä. Itse löysin netistä vielä yhden uuden televisiohaastattelun ja paikallislehden jutun, joihin olen päätynyt.
Jäärakennelma naapurimme pihalla

2 kommenttia:

  1. Kateltiin tyttöjen kanssa teiän kuvia, potkukelkkakuva oli suosikki, oliko sinne tikapuut. Sitten kysymyksiä herätti eukonkanto ja miten ne oli radiossa , kuuluuko se täällä.
    Teillä vissiin on siellä jo sukulaisia, viettäkäähän laatuaikaa. Sirpa mummu

    VastaaPoista
  2. Klikkaamalla noita "televisiohaastattelun" ja "paikallislehden jutun" -sanoja avautuu linkki, josta pääsee katsomaan noita uutisjuttuja. En ole varma, näkyvätkö ne USA:n ulkopuolella. Potkukelkan päälle ei ollut mitää tikapuita vaan sinne piti yrittää muuten kiivetä. Sukulaisten ovat luultavasti tällä hetkellä jossain Atlantin yllä. Perille Madisoniin heidän pitäisi saapua myöhään tänä iltana.

    VastaaPoista