Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

02/20/2015

Matkareittimme kulki ensin etetelään Floridan Meksikonlahden puoleista rannikkoa Ospreysta Naplesiin. Naplesista käännyimme itään ja ajoimme kaakkoon Evergladesin kansallispuiston läpi Miamin eteläpuolelle Florida Cityyn.

Matkan varrella ehdimma maistaa, nähdä ja kokea monenlaista. Naplesissa söimme rapeakuoriset kuubalaiset voileivät suositussa Rumba Cuban Cafe -ravintolassa ja kaupungin hiekkarannalla säässä, joka oli jo huomattavasti eilistä lämpimämpi.
Naplesin suosittu kuubalainen ravintola

Kuubalainen nyhtöpossulla, kinkulla, juustolla, suolakurkulla ja sinapilla täytetty leipä, jonka lisukkeena tarjoiltiin ruokabanaanilastuja. Litistetty, aavistuksen öljyllä sivelty ja rapeakuoriseksi pariloituCuban sanwich, kuubalainen leipä on itseasiassa kuubasta muuttaneiden siirtolaisten floridassa kehittämä ruoka, joka on sittemmin levinnyt kuubalaisyhteisön mukana ympäri Yhdysvaltoja. Leivällä on tärkeä rooli myös vuonna 2014 valmistuneessa elokuvassa "Chef".
Tyttäret rannalla

Evergladesin kansallispuisto (engl. Everglades National Park) on Floridan  eteläisessä osassa sijaitseva kansallispuisto. Puiston pinta-ala on noin 6000 km² ja se on Unescon maailmanperintöluettelossa. Joten tottakai meidänkin piti sinne päästä suoaluetta ihmettelemään. Evergladesin kansallispuistossa pitelimme pientä alligaattoria, hurjastelimme rämeveneellä mangrovekasvuston seassa, söimme uppopaistettuja mereneläviä ja ajoimme pimeää hiekkatietä keskellä ei mitään.

Vanhempi tytär sylissään alligaattori
Nuorempi tytär saman alligaattorin kanssa
Rämeveneemme kapteeni Rob
Veneen kyydissä koko perheellä, mukana miehet Wisconsinista ja Coloradosta.

Tasapohjaiset rämeveneet liikkuvat äänekkään ja tehokkaan ilmapotkurin avulla ja meni tosi lujaa.
Alligaattoreita ei kuivana kautena liiemmin näy, mekin näimme vain pesukarhuja. Pesukarhupari Evergladesin mangrovejuurissa houkuteltuna kalanruualla paikalle.Raukean Everglades Cityn City Seafood -ravintola

Jenkkihymyn harjoittelua nuoremman tyttären kanssa
Auringonlasku Chocoloskee-saarella.
Autiolla hiekkatiellä keskellä ei mitään.
Florida Cityssä olemme nukumme yhden yön ja aamulla matka jatkuu taas etelään. Joskohan huomenna nähdään eteläisin kärki tästä maasta?

4 kommenttia:

 1. Alkakaahan vaan totutella suomalaiseen hymyyn, ettei tule ongelmia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just on opittu amerikkalainen hymy ja nyt pitäisi lopettaa. Mieheni hymyssä on nykyisen pääministerin tyyliä.

   Poista
 2. Näyttää hieman erilaiselta, kun kuubalaiset sapuskat ;) -Hilja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollut kanaa ja riisiä tarjolla? Olivat listasssa kuubalaisina leipinä esiteltyinä. Täällä ei taida olla kauppasaartoa, vaan leivätkin on amerikkalaiseen tapaan runsaita.

   Poista