Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

01/02/2015

City University of New Yorkin Fulbright-stipendiaatit esillä New Yorkin metrossa
Tänään oli vuorossa American Museum of Natural History eli luonnonhistorian museo. Museo on perustettu 1869 ja siinä oli yhteensä viisitasoa. Kävimme vain näistä kahdessa, koska paikka oli aivan tupaten täynnä ihmisiä, eikä tässä järjettömässä tungoksessa ja huonossa ilmassa tee mieli kierrellä kauaa. Jotenkin tämä jonottaminen alkaa hieman kyllästyttämään. Alkuun jonotimme ulkosalla sisällepääsyä noin 30 minuutin, jonka jälkeen oli edessä noin 20 minuutin jonotus lippukassalle, tätä seurasi vielä jonottaminen 3D IMAX elokuvaan sekä naisten vessaan.
Jono Luonnonhistorian museon sisäänkäynnille
Jono museon lipunmyyntiin
Mutta jos hieman vertailen tämän päiväistä museokokemusta muihin näkemiimme, voin sanoa että esimerkiksi St. Paulin tiedemuseo oli varsinkin lasten kanssa paljon mielyttävämpi kokemus. Esimerkiksi perhoshuoneeseen ei tarvinnut jonottaa ja IMAX elokuvakin oli vaikuttavampi koko näkökentän kattaneella puolipallon muotoisella valkokankaallaan. Luonnonhistoriallisen museoiden kategoriassa puolestaan Chicagon Field Museumin kokoelma vetää ihan hyvin vertoja tämänpäiväiselle. Joten jos tälläisessä museossa haluaa vierailla niin New York ei ole siihen ainoa mahdollinen paikka.
Planeettoja museon avaruusosastolla
3D-lasit päässä
Vanhempi tytär museon maapallo-osastolla

Museosta jatkoimme kävellen kohti Times Squarea Central Parkin eli Keskuspuiston läpi. Puistossakin oli liikkeellä melko paljon väkeä auringonlasku ihailemassa. Kiemurtelevan reitin varrella tyttäret valloittivat aina välillä jonkun "vuoren" eli kiipeilivät kallionyppylöiden huipulle.
Tyttäret keskuspuiston kalliolla
Maisema keskuspuistossa
Times Squarella oli taas melkoinen ihmisvilinä. Vaikutti siltä, että suurin osa oli saapunut paikalle vain ihmettelemään ihmisvilinää ja kirkkaita valomainoksia. Poikkesimme tyttärien toiveesta tutkimassa leluja 44. kadun ja Broadway kulman suuressa Toys "R" Us -myymälässä.
Times Squaren ihmisvilinää
Times Squarelta kävelimme kaksi kortteli 44. katua itään Hell's Kitchenin kaupunginosaan. Matkan varrelle osui monta teatteria, joihin väki jonotti illan musikaaliesityksiin. 8. Avenuella poikkesimme päivälliselle 5 Napkin Burger -ravintolaan, jonka hampurilaiset oli listattu tällä purilaissivustolla New Yorkin 20 kärkeen. Ravintola oli täynnä väkeä mutta parin kymmenen minuutin odottelun jälkeen meille löytyi pöytä. Hampurilaiset olivat mainioita ja metroaseman sopivan lyhyen kävelyn päässä, joten matka takaisin hotellille sujui joutuisasti.
Hell's Kitchenin 5 Napkin Burger illallisaikaan
Vanhemman tyttären purilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti