Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

01/18/2015

Aamuherätykseni oli keskimääräistä sunnuntaita aikaisemmin. Ajelin puoli kahdeksaksi Break Away Sports -liikuntakeskuksen sisäjalkapalloa pelaamaan. Sekalaisen ja ikähaitariltaan laajan porukan pelit jatkuivat lopulta melkein kahden tunnin ajan. Huomenna jalat ovat takuulla kipeät mutta oli joka tapauksessa mukava päästä pitkästä aikaa palloa potkimaan.
Aamuista sisäjalkapalloilua


Iltapäiväksi molemmat tyttäremme oli kutsuttu syntymäpäiväjuhliin parin korttelin päähän. Itse asiassa he olivat saanet kutsun myös toisiin samaan aikaan järjestettyille syntymäpäiville, joille he olisivat myös mielellään osallistuneet. Koska samaan aikaan ei ollut mahdollista olla kahdessa eri paikassa valitsimme tällä kertaa juhlat, joihin olimme ehtineet ensin ilmoittautua. Tyttärien nauttiessa synttäriohjelmasta me kiersimme pari tuntia vaatekauppoja etsien heille siistimpiä talvitakkeja. Vanhemmalle tyttärelle löytyikin sopivat villakangastakki Macy's -tavaratalon alennusmyynnistä kahdenkymmenen dollarin hintaan.

Villakangastakkia etsiessä ihmettelimme paikallisten tavaratalojen suomalaisesta näkökulmasta varsin heikkolaatuista lasten ulkoiluvaatevalikoimaa. Olemme saaneet vastata lukuisia kertoja kysymyksiin tyttäriemme vedenpitävien talvihaalarien alkuperästä. Olin asiassa jopa sen verran aloitteellinen, että lähetin sähköpostia kyseisiä haalareita valmistavalle Reimalle ja kerroin näkemykseni Pohjois-Amerikan markkinapotentiaalista. Tällä hetkellä yhtiön vaatteille ei ole pohjoisamerikkalaista jälleenmyyjää, vaikka kokemuksemme mukaan patoutunutta kysyntää olisi kovasti. Saatamme kirjoittaa aiheesta myöhemmin vielä laajemman jutun.


Tavaratalon lasten ulkoiluvaatevalikoimaa
Synttärijuhlista matka jatkui suoraan The Shoe Box -myymälään, joka mainostaa itseää keskilännen suurimpana kenkäkauppana. Olemme jo useamman kerran yrittäneet vierailla ohikulkumatkalla tässä Black Earth -pikkukaupungissa sijaitsevassa myymälässä mutta olemme joka kerralla sattuneet paikalle sulkemisajan jälkeen. Kaupan kenkävalikoima oli kieltämättä vaikuttava Näytteillä oli tuhansia erilaisia kenkämalleja, joista kaikista löyti varastosta laaja kokohaitari. Kaupan kengät olivat hyvin laadukkaan oloisia joskaan eivät aivan halpoja. Hankimme tyttärille kevättä varten vedenpitävät lenkkarit, jollaisia emme ole muista kaupoista vielä löytäneet.
The Shoe Box -kenkäkauppa
Kuvassa vain pieni osa kaupan valikoimasta

 Seuraava pysäkkimme oli Mount Horeb. Kaupugin autiolla pääkadulla kaikui  Wisconsinin ylpeyden Greenbay Packersin ja Seattle Seahawks -välistä NFL- liigan jännittävää välieräkamppailu seuranneiden fanien karjahdukset ja kiljahdukset. Fanien pettymykseksi Packers hävisi pelin jatkoajalla ja amerikkalaisen jalkapallon vuotuinen finaaliottelu Super Bowl jäi tällä kertaa haaveeksi.
Postilaatikko Black Earthin ja Mount Horebin välisen tien varressa

Mount Horebin pikkukaupunkiin meidät veti illalliskutsu, jonka oli saanut tämän viikon tiistaina vierailemani koulun rehtorilta, jonka tapasin alunperin eräässä yliopiston seminaarissa. Perheeseen kuuluu kyseisen rehtorin lisäksi hänen alakoulun opettajana työskentelevä vaimonsa ja kaksi teini-ikäistä lasta. Perhe oli ennen yhdysvaltoihin paluuta asunut useamman Kroatiassa ja Kyproksella, joissa perheen isä toimi kansainvälisen koulun rehtorina ja äiti opettajana. Isäntämme oli ollut aikoinaan myös Fulbright-stipendiaattina Argentiinassa. Perheen seura oli mukavaa, talo kaunis, pääruoka maukasta, punaviini täyteläistä, jälkiruoka espresso sopivan vahvaa ja jälkiruuaksi vaniljajäätelön kera tarjottu uunivanukas suklaista. Oikein onnistunut ilta siis. Tyttäret saivat leikkiä perheen tyttären vanhalla nukkekodilla eivätkä olisi millään malttaneet lähteä kotiin. Kymmenen maissa kotia kohti matkatessa totesimme, että kannatti taas avoimin mielin tarttua kutsuun.
Vaimo, tyttäret ja illan isäntäpariskunta. Perheen lapset olivat tässä vaiheessa ehtineet ja karata naapuriin iltaa viettämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti