Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

01/19/2015

Martin Luther Kingin päivän kunniaksi koulut ja päiväkodit olivat kiinni, joten vietin päivän tyttärien kanssa. Vaimo kävi vajaan työpäivän yliopistolla mittauksia tehden. Puolen päivän aikaan suuntasimme Wisconsinin Capitolille, jossa pidettiin osavaltion virallinen MLK-päivän seremonia. Seremonian ohjelmassa oli paljon musiikkia ja tietysti juhlapuheita, joista ei tosin saanut kovin hyvin selvää kaikuisassa tilassa. Paikalle oli kerääntynyt paljon väkeä ja seremonian tunnelta oli suorastaa harras. Tilaisuus oli kuitenkin sen verran pitkä, että emme jaksaneet seurata sitä aivan loppuun saakka. Autossa huomasin, että puheista sai huomattavasti paremmin selvää radion suoraa lähetystä lähetystä kuuntelemalla.
Capitolin rotundalle kerääntynyttä väkijoukkoa


Seremonian ohjelma

Nuoremman tyttären auton ikkunasta ottama kuva
Illasta kävimme syömässä taas kerran Monty's blue platessa. Olimme sopineet menevämme kolmannen University of Wisconsin-Madisonin suomalaisen fulbrighterin kanssa. Ilmeisesti iltapäivän leikkipuistossa kiipeily väsytti niin, että tyttäriemme käytös olisi voinut olla parempaakin.  No, huomenna on kotiruokapäivä, lupaan sen. Tällä viikolla on Madisonissa ravintolaviikko, jolloin kolmen ruokalajin illallisen saa 25 dollarilla, joten voi olla että eksymme vielä toisenkin kerran ravintolaan. Illasta vielä läksyjä vanhemmat tyttäremme kanssa, hän luki kolme pikkukirjaa ääneen ja tavasi sanoja reippaasti. "I like my room, in my I have rocks and books...." Voisipa jopa sanoa, että tyttäremme on oppinut lukemaan, tosin englanniksi. Ehkäpä suomeksi lukeminen sujuu syksyllä nopeammin, kun on harjoiteltu alkuun vieraalla kielellä.
Monty's Blue Platen Oreo Cream Pie

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia seurasta, mukava oli käydä testaamassa uusi ruokapaikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! Oli mukava vertailla kokemuksia Madisonista näin laboratoriovinkkelistä, ei ole edes tullut ajatelleeksi, miten erilainen tämä kulttuuri on Suomeen verrattuna. Varsinkin nämä ryhmäpalaverit. Harmi, että molemmat tytöt oli niin huonolla tuulella. Vanhempi tytär menikin heti kotiintultua läksyjen jälkeen nukkumaan. Taisi olla hieman univelkaa kertynyt. Joko huomenna taikka torstaina voitaisiin käydä kaupoilla... katselen hieman, miten tuo huominen putsaus menee. Sillä jos menee yhtä hyvin kuin tänään, illasta voisi lähteä ostoksille. Laittelen viestiä päivällä!

      Poista