Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

01/11/2015


Perhosvihjeiden kirjoittelua ja piilottelua ympäri taloa.
Täsmälleen viisi vuotta sitten sai nuorempi tyttäremme päästettyä ulos ensi parkaisunsa. Vietimme siis tänään tyttäremme syntymäpäiviä koko päivän. Aamusta soittelimme sukulaisille. Olimme varanneet molemmille mummoille omat nojatuolit tarjoiluhuoneeseen. Aamulla sitten katselimme, kun mummot istuivat tuoleissaan ja laulelivat syntymäpäivälaulua. Meitä huvitti suuresti! Aamupäivä meni muuten iltapäivän kaverisynttäreitä valmistellessa. Ajatuksena oli, että saisin kaiken valmiiksi ennen kello yhtä, jotta pääsisin katsastaman Waisman Centerin lastenteatteriin taikurinesitystä muun perheen kanssa. Mutta kuten arvata saattaa, aloitin kaiken valmistelun liian myöhään. Kakun koristelu oli vielä pahasti kesken, kun kello oli lähes yksi. Jäin siis kotiin, kun muut suuntasivat teatteriin sekä pizzalle Bruttaan.
Syntymäpäiväkakun koristelua, olimme tehneet tyttärien kanssa aikaisemmin jo perhosia ja kukkaisia vaahtokarkkimassasta varastoon. Kakkupohja oli mieheni tekemä suklaapohja ja sisällä oli kermavaahtoa, islantilaista Siggi's jogurttia sekä vadelmia soseena.
Kolmelta oli sitten määrä saapua vieraitten ja mukavastihan niitä tulikin paikalle. Paikalla oli yhteensä yhdeksän lasta sekä neljä vanhempaa. Lauloimme onnittelulaulun kiinaksi, englanniksi sekä suomeksi. Tyttäremme puhalsi kynttilät ja saimme kaikki kakkua sekä muita herkkuja. Herkkujen syönnin jälkeen aloitimme aarteenetsinnän. Löysimme kymmenen vihjeen jälkeen ongintatarvikkeet. Pääsimme pienien kommellusten jälkeen onkimaan ja saimme kuin saimmekin kaikki "kaloja". Välihuomautuksena täytyy sanoa, että tämä onginta synttäreillä oli aivan uutta kiinalais- sekä amerikkalaislapsille. En ollut itsekään tajunnut, ettei tämä meidän tuiki tavallinen synttäriongintajuttumme ollutkaan niin tavallista synttäripuuhaa muissa maissa. Saimme huomaamattamme jaettua hieman suomalaista leikkikulttuuria. Jatkoimme uusilla leikeillä. Löysin Positiivareiden sivuilta naruleikin, joka on siis hyvin samantapainen kuin solmu-leikki. Tosin tässä leikissä kiinnitin narupätkään hiuslenkkejä, ja sitten tämä naru heitettiin myttynä lattialle. Jokaisen tuli löytää yksi hiuslenkki ja kiinnittää siihen kätensä. Seuraavaksi naru tuli saada suoraksi niin ettei kukaan päästää irti narusta. Osa aikuisistakin pääsi mukaan tähän leikkiin ja saimme kuin saimmekin narun lopulta suoraksi. Mukava leikki ja toimi hyvin nuoremmilla ja vanhoilla. Lopun ajasta annoimme lasten leikkiä vapaasti ja mukavastihan nuo leikit sujui legojen sekä keijujen/prinsessojen kanssa. Saimme vielä naapurimmekin jäämään kakulle lapsiaan hakiessa ja vapaa leikki jatkui vielä tunnin synttäreiden loppumisajan jälkeen.
Kynttilöiden puhaltelua, muiden laulaessa synttärilauluja. Perhoskakkuhan siitä lopulta tuli tyttärellemme mieleisillä väreillä. 

Lahjojen esittelyä ja tutkistelua.
Ongintaan valmistautumista. Ensimmäinen keppi katkesi, mutta onneksi löytyi varastosta toinen.
Narunselvittelyä suoraksi. Mieheni on ottanut tilanteen haltuun.

Synttärit oli mukavat ja ainakin synttärisankari itse sanoi nauttineensa päivästä paljon. Sanoi nukkumaan mentäessä, että oli aivan ihanat ensimmäiset kaverisynttärit. Parasta oli, että niin moni pääsi paikalle juhlimaan niitä kanssamme.

2 kommenttia:

 1. No mukavahan se oli istuskella nojatuolissa ja katsella valmisteluja, oikeesti. Oikein hienot kaverisynttärit, oishan siinä nojatuolissa voinu pyörähtää myöhemminkin.
  Serkkutytöt poikkes päivällä ja kyselivät minkälaisia lahjoja 5-vuotias sai ja kuinka paljon. Sirpa mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjaksi sai friends legoja sekä prinsessa legoja, paidan ja housut, pehmolelukoiran, hevosen sekä keijun, askarteluhelmiä, askartelukansion matkalle, sukkia, korun. Voi olla, että unohdan nyt jonkun, mutta oli hyvin tyytyväinen lahjoihinsa. Sankari taisi kuitenkin nauttia niin paljon kavereidensa seurasta, joten lahjat unohtui kaikessa kiireessä (myös äitiltä blogia kirjoittaessa).

   Poista