Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

12/06/2014

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

  • 6

Itse aloitimme juhlinnan hieman eri tavoin kuin normaalisti. Tänä vuonna jäi väliin linnanjuhlat sekä tuntematon sotilas. Aamusta kävimme tyttöjen kanssa lauantai aamun tiedepäivässä Discovery rakennuksessa. Tämän kuukauden teemana oli sopivasti "Frozen in time", kuinkas muutenkaan. Paikalle oli tullut mukavasti ihmisiä ja lapsia. Tapahtuma oli yliopiston opiskelijoiden järjestämä ja eri osastot esittelivät erilaisin keinoin jäähän, lumeen ja jääkauteen liittyviä juttuja. Pääsimme näkemään fossiileja, tekemään omia sellaisia, tutustuimme mitä tapahtuu vesisuonillemme, kun olemme kylmässä ilmassa ilman hanskoja, saimme rakentaa omat pikku iglut, irroitimme esineitä jäästä, jne. Hieman itse huolestui kuitenkin osan kokeiden turvallisuudesta. Esimerkkinä voisin mainita nestetypen varomatonta käyttöä lapsien kanssa. Olihan se lasten mielestä hyvin mielenkiintoista, kun he näkivät jäätyneet banaanin toimivan vasarana, mutta olisi esitelmän voinut tehdä turvallisemminkin. Olimme sopineet työkaverini kanssa menemämme yhdessä hänen miesystävänsä ja hänen lapsien sekä isovanhempien kanssa. Näimmekin heidät tapahtumassa ja teimme yhdessä jäätelöä. Mukavaa tapahtumassa oli se, että kaikki esitelmät olivat hyvin viihdyttäviä sekä lapsille että aikuisille. Tiedeosuudet oli oikein ja esitelmät sopivat kaikki tämän jäätymisteeman alle, ei niinkään mitään temppukemiaa, vaan hyvin esiteltyä tiedettä.
Pikkututkijat suojavarusteissaan valmistautuvat kemialliseen kokeeseensa. Kokeiltiin, kuinka partavaahdosta ja ruokasoodasta tehty lumipallo sulaa etikassa. Vaahtoahan siitä tuli.


Innokkaat jäätelön valmistajat.
Tapahtuman jälkeen oli edessä matka lentokentälle hakemaan miestäni Alabaman matkaltaan. Onneksi suuntasimme sinnepäin, sillä autostamme näytti vähentyneen moottoriöljytaso merkittävästi. Vaihdoimme samalla hakureissulla autonkin. Koska olimme tällä itäpuolella kaupunkia päätimme syödä lounaammekin siellä. Suuntasimme kohti Monty's blue plate dineria, joka ei tälläkään kerralla pettänyt. Tämä on varmasti yksi parhaimmista diner paikoista koko Madisonista. Myös lasten ruokalista on yllättävän runsas.

Paluumatkalla koukkasimme hakemassa toisen (tai oikeammin kolmannen) suomalaisen fulbrighterin mukaamme itsenäisyyspäivän juhliin vaaleapunaiselle talolle. Juhlimme siis itsenäisyyspäivää suomalaisten kanssa, joihin olimme tällä matkallamme ehtineet pikaisesti tutustua. Saimme joulupuuroa rusinakeitolla, itse tehtyjä sämpylöitä, mokkapaloja, joulutorttuja, pipareita ja monia muita herkkuja. Oli mukava jutustella muiden suomalaisten kanssa heidän kokemuksistaan amerikanmatkallaan, olemme nähneet saman kaupungin niin monin eri silmin. Tapaamme osan heistä myös huomenna täällä enemmän vakituisesti asuvien suomalaisten järjestämissä pikkujouluissa.
Glögiä ja herkkuja

Juhlintaa vaaleanpunaisessa talossa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti