Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

12/15/2014


 • 15

Viime viikolla oli vanhempi tyttäremme oli oman luokkansa Shining Star, loistava tähti. Tällä viikolla on nuoremman tyttäremme vuoro olla päiväkotiryhmänsä Star Wizard, tähtivelho. Lasten itsetunnon kohotus otetaan ainakin tyttäriemme koulussa ja hoitopaikassa tosissaan. Jokainen ryhmän lapsi saa vuorollaan olla kokonaisen viikon positiivisen huomion keskipisteenä.

Star Wizard -viikko noudattelee seuraavaa ohjelmaa:
 •  Maanantaina Tähtivelho-oppilas tuo mukanaan korkeintaan kuusi valokuvaa, jotka esitellään muille lapsille ja kiinnitetään viikon ajaksi luokan ilmoitustaululle.
 • Tiistaina Tähtivelho tuo yhden suosikkikirjansa, jota luetaan ryhmälle päivän aikana.
 • Keskiviikkona vanhemmat kirjoittavat luokalle kirjeen, joka voi sisältää esimerkiksi jonkun hauskan tarinan tai runon lapsestaan. Kirje luetaan koko ryhmälle.
 • Torstaina lapsi täyttää ns. arviointipurkin itselleen tärkeillä esineillä, kuten leluilla, herkuilla tai kivikoelmalla. Muut lapset yrittävät arvata montako esinettä purkissa on, minkä jälkeen tähtivelho laskee esineiden määrän ryhmän lapsille.
 • Perjantaina tähtivelhon vanhemmat kutsutaan päiväkodilla syömään lounasta yhdessä ryhmän lasten kanssa.
 
Star Wizard -viikon ohjeistus
Viikko teettää tietysti vähän ylimääräistä hommaan vanhemmille, kun valokuvat täytyy valita ja tulostaa, arviointipurkki täyttää, kirje kirjoittaa ja ilmainen lounas syödä.  Lapsille oma viikko on kuitenkin ilmeisen tärkeä. Kun tänään noudin tyttäret päiväkodilta nuorempi tytär kertoi innoissaan, miten hän oli esitellyt OMAT valokuvansa koko ryhmälle.
Viikon tähtivelho päiväkodin leikkikentällä

2 kommenttia:

 1. Ihania juttuja! Onhan tällaisia Viikon vekara-nostoja (ihan itsekin toteuttaneena) suomalaisissakin päiväkodeissa, mutta ei kaikissa. Eikä ehkä noin laajasti ajateltuna että vanhemmatkin kutsutaan lounaalle. Hienoja asioita.

  Vielä 4 päivää töitä. Loma tulee tarpeeseen.
  ~ E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanat viikot molemmilla koulussa sekä hoidossa. Saivat kertoa itsestään ja teki kyllä hyvää molempien itsetunnolle. Ihana, että osallistavat vanhempia päiväntoimintaan. Tässä olisi meillä suomalaisilla kyllä paljon parannettavaa. Vuorovaikutus perheiden ja hoidon välillä on huomattavasti avoimempaa, jolloin luottamus toimintaa syntyy kuin ihan itsestään. Tästä itselle jää ainakin hyvät kokemukset ja tätä toimintaa jään varmasti kaipaamaan täältä.

   Poista