Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

12/23/2014


  • 23

Aaton aatto alkoi imuroinnilla. Pienimuotoisen joulusiivouksen ja lounaan suuntasimme Madisonin keskustan Overture Centeriin katsomaan näytelmää Chrismas Carol-näytelmää, joka tunnetaan suomeksi nimellä "Saiturin joulu". Kyseessä on siis Charles Dickensin vuonna 1843 kirjoittama kertomus saituri Ebenezer Scroogesta, joka saa jouluyönä vieraakseen menneiden joulujen hengen, nykyisen joulun hengen ja tulevien joulujen hengen. Henkien seurassa vietetty yö saa saavat Scroogen katumaan tekojaan ja elämäntapaansa, jonka seurauksena kärttyisästä ja joulua halveksuvasta kitupiikistä tulee joulua rakastava hyväntekijä.

Vaikka tarina oli ennestään tuttu oli kyseessä ensimmäinen kerta, kun kukaan meistä näki sen esityksen teatterissa. Loppukohtauksessa pyyhimme vaimon kanssa molemmat kyyneliä silmäkulmasta, kun joulun henki hyökyi lavalta katsomoon. Näytelmän käsikirjoittaja, Colleen Madden, ohjaaja James Ridge ja pääosan esittäjä John Pribyl tulivat ylistetystä klassikkonäytelmiin erikoistuneesta American Players Theatre -kokoonpanosta, joka pitää tukikohtaansa Spring Greenin pikkukaupungissa noin tunnin matkan Madisonista länteen. Kaiken kaikkiaan näytelmä oli hienosti toteutettu puvustusta, lavastusta, musiikkia ja valaistusta myöten. Hienona lisänä teatteriyleisö sai näytelmän loputtua vielä tutustua teatterin lämpiössä esityksen näyttelijäkaartiin, jotka tulivat paikalle vielä rooliasuihinsa sonnustautuneena. Tyttäret eivät tosin uskaltautuneet kolmea metriä lähemmäksi Scroogea, minkä voinee pitää merkkinä onnistuneesta roolisuorituksesta.

Nykyisen joulun henkeä esittänyt  Shawn Goodman Jones

Ebenezer Scroogen esittäjä John Pribyl erään näytelmän sivuosan esittäjän kanssa

Näytelmä esitettiin historiallisessa Capitol Theatre -salissa. Sali on muokattu alunperin vuonna 1928 ovensa avanneesta avanneesta Capitol Theatre elokuvapalatsista. Kun sali remontoitiin ja liitettiin vuonna noin vuonna 2004 avattuun Overture Centeriin sen katsomoa hieman pienennettiin ja istumapaikkojen määrä vähennettiin nykyiseen reiluun tuhanteen. Salissa on kuitenkin säilytetty hienosti vanhan ajan tunnelma ja näyttämön laidalla seisovat yhä mykkäelokuvakaudesta muistuttamassa alkuperäiset 1920-luvun Barton -elokuvaurut.
Paikkamme olivat salin parvekkeella, josta oli kuitenkin oiva näkymä näyttämölle

2 kommenttia:

  1. Vanni jo kovasti pukkia odottelee, tunti vielä kun Lasse pääsee töistä niin sitten. HYVÄÄ JOULUA koko perheelle. T. Tuula Make Mika Kikka Vanni Tiina ja Lasse

    VastaaPoista
  2. Hyvää joulua teille koko poppoolle. Täällä vasta rauhassa kuusta koristellaan, kun pukki käy tuomassa lahjat vasta jouluyönä.

    VastaaPoista