Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

12/14/2014


 • 14

Sunnuntain meni osittain eilisen Lucia-riennoista toipuessa mutta jotain sentään ehdimme tänäänkin puuhastella. Aamulla heräsimme Skypen soittoon. Oli iloinen yllätys, että videopuhelun toisessa päässä oli isäni ja hänen vaimonsa lisäksi myös yli 90-vuotias mummoni. Mikkeliläisestä palvelutalosta kajahtanut kolmeääninen "Maa on niin kaunis" oli mainio startti päivälle.

Iltapäivällä kävimme katsomassa balettia kotimme läheisessä Waisman Centerissa. Waisman Center on varsinaisesti yliopiston yhteydessä toimiva tutkimuslaitos, joka tekee muun muassa korkeatasoista tutkimusta vammaisuudesta ja neurologisista sairauksista sekä pyörittää inklusiivista päiväkotia, jonka vajaa kolmasosa on vammaisia lapsia. Lisäksi Waisman Center järjestää kuukausittain lasten teatteriesityksiä, joita kuka tahansa voi tulla katsomaan nimelliseen 1-2 dollarin hintaan. Tämän vuoden viimeinen näytös koostui Pähkinänsärkijä-baletin katkelmista, joita esittivät Dance Wisconsin -balettikoulun tanssijat. Tänä syksynä oman balettiharrastuksen aloittanut nuorempi tytär seurasi sylissäni silmä tarkkana esitystä, jossa oli tanssin lisäksi panostettu hienosti puvustukseen.


Pähkinänsärkijä-esityksen tanssijat

Esityksen jälkeen katsojat saivat tervehtiä baletin hahmoja
Pähkinänsärkijä tuntuu olevan Yhdysvalloissa suosittua joulunalusohjelmaa, josta eripuolilla maata lukemattomat  ammattilais- ja harrastajaryhmät ovat valmistelleet oman versionsa. Madisonissa Pähkinänsärkijää esitetään joulun alla sekä Wisconsin Union Theatren että Overture Centerin näyttämöillä.

Baletin päälle bongasimme uuden ravintolan. Kohteenamme oli Madisonin itäosassa Atwood Avenuella sijaitseva Laosilaista ruokaa tarjoava Lao Laan-Xang. Saattaa olla, että palaamme ravintolaan vielä uudestaan alkuruuaksi syömämme kevätkääryleet ja Satay-kastikkeessa dipattavat grillatut kanavartaat olivat erittäin onnistuneita. Tilaamistamme pääruuista parhaaksi arvioimme puolestaan kookosmaitopohjaisen kasvis-tofucurryn, jonka lisukkeena tarjoiltiin ns. tahmeaa riisiä. Lounaan päälle kävimme vielä täydentämässä joulusuklaavarastoamme samalla Atwood Avenuella sijaitsevan Gail Ambrosius Chocolaterien käsintehdyillä konvehteilla.
Nuorempi tytär ja kanavarras

Kookosmaitopohjainen kasvis-tofucurry
Gail Ambrosius Chocolaterie

Pelleittäin käsintehtyjä konvehteja

Illaksi ajoimme vielä mielijohteesta reilu puoli tuntia Milwaukeen suuntaan Johnson Creekin Premium Outlets -ostoskeskukseen hankkimaan uusi vaatteita kuluneiden ja pieneksi jääneiden tilalle. Vaatteet, varsinkin outlet-myymälöistä hankittuna, ovat täällä huomattavasti Suomea edullisempia. Esimerkiksi neulepuseroiden tai merkkifarkkujen hinta on usein reilusti alle puolet Suomen vastaavasta. Tietysti riskinä on, että halvempi hinta tulee kompensoitua osatamalla vähän enemmän tavaraa, kuin alunperin oli tarkoitus. Johnson Creekin liikkeet myös tähän kovasti asiakkaitaan kannustavat. Ostosten maksamisen yhteydessä sai aina mukaansa kupongin, jolla saa alennuksen jossain naapuriliikkeessä ostamalla.

2 kommenttia:

 1. Mummon kanssa tuli laulettua Kauneimmat joululaulut -vihkoset 1,5 kertaa läpi, ensin yhteistilaisuudessa, jossa myös pari nuorta soittajaa vierailulla, ja sitten mummon huoneessa kolmistaan. Mummo nauttii laulamisesta ja oli iloissaan myös lapsenlapsensa ja seuraavan polven tyttöjen näkemisestä, vaikka elävä kuvayhteys saattoi olla hieman hämmentäväkin. Mummo seurasi kuitenkin naureskellen tyttöjen aamupuuhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että mieheni ei herättänyt minua aamusella, kun soittelitte mummon kanssa. Tytöillä tuntuu menevän aina aika villiksi aamuisin Skypettäminen. Tietty hieman pitkä viime näkemisestä ja asiaa olisi paljon. Toivottavasti ei sinne välity niin kauheana näiden naperoiden käyttäytyminen välillä.

   Poista