Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

12/07/2014


  • 7

Kutsuimme itse itsemme pikkujoulujuhliin. Sain pari viikkoa sitten samalle koulubussipysäkille lapsensa tuovalta rouvalta vinkin Madisonin suomalaisyhteisön pikkujouluista. Alkuillasta erään muutaman kilometrin päässä asuvan perheen kotiin kokoontui kolmisenkymmentä suomalaista, suomensukuista tai muuten Suomeen kytköksissä olevaa pikkujouluvierasta. Juhlissa oli tarjolla perinteisiä suomalaisia jouluruokia kuten kinkkua, rosollia, joulutorttuja, ja piparkakkuja sekä monenlaista ei niin perinteistä pikkujouluherkkua kuten chilipataa ja thaimaalaisittain maustettuja kookosmaidossa haudutettuja kasviksia. Me veimme mukanamme riisipiirakoita, jotka katosivat nopeasti parempiin suihin.
Herkkua on siinä monenlaista

Pikkujoulumuotia. Banzai banzai hei hei hei! KUPS kun pinnat kotiin vei!
Piharakennuksessa lämpesi myös puukiukaalla varustettu sauna, jossa miehet kävivät ennen ruokaa kylpemässä. Jostain syystä naistenvuoroa ei järjestetty tai se oli vasta lähtömme jälkeen. Saunomisen, seurustelun ja herkuttelun ohella juhlien ohjelmassa oli arpajaiset ja joulupukin vierailu. Pukin suomen kieli oli yllättävän ruosteessa, mikä hieman ihmetytti tyttäriämme. Kaiken kaikkiaan erittäin lämminhenkiset juhlat, joissa tutuistuimme moneen uuteen ihmiseen ja saimme myös pari uutta vierailukutsua.
Nuorempi tytär ottaa vastaan pikkujoululahjaansa

Pukki kyselee vanhemmalta tyttäreltä: "Oletko ollut hyvä?"

Pikkujouluista kiirehdimme noin tunnin ajomatkan päähän Hartlandin kaupunkiin katsomaan junaa. Ei kuitenkaan mitä tahansa junaa vaan Canadian Pacific -rautatieyhtiön Holiday Trainia, joka kiertää  joulun alla kuudettatoista vuotta Kanadaa ja Yhdysvaltain pohjoisosia. Juna pysähtyy matkansa varrella 150 eri paikkakunnalla tarjoamassa asukkaille jouluviihdettä ja keräämässä samalla lahjoituksia paikallisten ruokapankkien hyväksi.
CP Holiday Train. Lähde: http://www.cpr.ca/en/media-site/PublishingImages/holiday-train-3.jpg

Saavuimme Hartlandiin hieman myöhässä mutta itse asiassa juuri sopivasti sillä juna oli hieman jäljessä aikataulustaan. Muutaman minuutin odottelun jälkeen sadoin tuhansin ledivaloin koristeltu noin kolmen sadan metrin mittainen juna lipui hitaasti paikalle. Yhden vaunun seinä kaatui alas muodostaen esiintymislavan. Lavalla esiintyivät kanadalainen katritähti Kira Isabella sekä viiden minnesotalaismiehen muodostama Home Free -lauluyhtye. Varsinkin Home Freen a capella laulu oli harvinaisen taidokasta kuultavaa.

Laulun aikana yleisön joukossa kierteli illan toinen joulupukki karkkitankoja jakaen. Ajomatka kannatti sillä kokemus oli ikimuistoinen. Holiday Train tuuttasi pilliä ja jatkoi matkaansa kohti seuraavaa etappia me suuntasimme auton keulan takaisin kohti Madisonia. Pian tyttäret jo tuhisivat takapenkillä unessa.
Joulupukki jakaa yleisön joukossa karkkitankojaNäyte Home Freen tuoreelta Full of Cheer -joululevyltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti