Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

12/5/2014


  • 5

Aamusta kaikkien lasten vanhemmat oli kutsuttuna nuoremmat tyttäremme hoitoon "Winter Snow" -tapahtumaan. Päiväkodin lapset olivat harjoitelleet tanssi- ja lauluesityksiä sekä Miss Abbyn että Miss Elisabethin johdolla. Tyttäremme tanssi ja lauloi hyvin iloisesti muiden lasten mukana. Tapahtumaa oli tullut seuraaman melkoinen yleisö, sillä osien lasten isovanhemmatkin olivat saapuneet paikalle.
Tyttäremme tanssi takarivissä hämä-hämähäkkilaulun uudempaa versiota.

Ollin kirjoittamaa: Alabaman seminaarin ohjelman jatkui tiivinä myös tänään. Aamupäivällä jakauduimme neljään Huntsvillen alueen lukioon. Minä vierailin Sparkman High Schoolissa, jossa vierailin kahdella eri oppitunnilla kertomassa koulun oppilaille Fulbright-ohjelmasta ja suomalaisesta yhteiskunnasta. Seurani minulla oli eteläafrikkalainen kollega, jonka erikoisalana on konfliktinratkaisu ja rauhan tutkimus. Kouluvierailu oli ehdottomasti yksi parhaita seminaarin aktiviteetteja.
Luokkakuva Sparkman Highschoolin historiantunnilla


Iltapäivällä seminaarin ohjelma kulki perinteisempiä latuja eri esityksiä kuunnellessa. Kaikkien hämmentävin esitys käsitteli Huntsvillessä päämajaansa pitävän Liberty Learning -säätiön Super Citizen -kansalaiskasvatusohjelmaa. Ohjelmaan kuului Next Great American -bussikiertue, jonka yhteydessä säätiö järjestää kouluilla 45 minuutin mittaisia esityksiä joiden päätähtenä toimii elävä vapaudenpatsas.  Oppilaat ja koulun henkilökunta puolestaan osallistuvat esitykseen pahviset vapaudenpatsaskruunut päässään. Ohjelman kautta koulut saavat käyttöönsä oppimateriaalia ja isänmaallista rekvisiittaa kuten pieniä Amerikan lippuja ja vapaudenpatsaan pienoismallin.
Vapaudenpatsaan pienoismalli

Ohjelmaan kuuluu myös oppilaiden muodostamien ns. soihtutiimien (torch team) suorittama paikallisten sankarien, kuten poliisien tai menestyneiden yrittäjien kunnioittaminen. Kunnioittamisen symbolina on sankarille ojennettava muovinen vapaudenpatsaan pienoismalli, jonka oppilaat ostavat 35 dollarin hintaa esimerkiksi koulumyyjäisillä tienaamallaan rahalla. Sankarien kunnioittaminen tapahtuu yleensä oppilaiden Super Citizen (Superkansalainen) -ohjelman valmistujaisjuhlassa, jossa lauletaan isänmaallinen yhteislaulu, katsotaan elävän vapaudenpatsaan videoviesti ja jaetaan oppilaille yksilöidyt diplomit. Super Citizen -ohjelmaa on jo toteutettu useissa sadoissa alabamalaiskouluissa.


Illallista varten jakauduimme pieniin ryhmiin. Meidät oli kutsuttu paikallisen pariskunnan Jimin ja Karenin kotiin. Seuranani oli stipendiaattikollegat tsekistä, kiinasta ja norjasta. Koti sijaitsi uudella esikaupunkialueella Hutsvillen kaupungin laitamilla. Hiljaisen alueen kaikki talot olivat uusia ja suuria, oikeita ylemmän keskiluokan unelmataloja. Ruuaksi nautimme kuorrutettuja kanafileitä, riisin ja vihannesten kera. Jälkiruuaksi oli tarjolla pieniä muffinsseja. Jim ja Karen huolehtivat mahtavasti isännöinnistä.
Jimin ja Karenin koti

Yhteiskuvassa mahat täynnä
Hotellille palauttuamme istuimme vielä hetken iltaa aulabaarissa. Huomenna edessä on aikainen herätys. Koneeni lähtee Huntsvillen lentokentältä kello 8.00.     

1 kommentti:

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää! Minua kiinnostaa tietää, mitä kerrot Suomesta noilla kouluvierailuilla ja mikä opiskelijoita kiinnostaa? Kuinka tiivistät suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin oletettavasti lyhyeen esitykseen?
    Me valmistaudumme juhlimaan Ronjan 8-v synttäreitä, tänään pienesti naapurikummien ja isovanhempien kera. Oikeana synttäripäivänä juhlimaan saapuu kavereita. Tänään ilalla ihastellaan pukuloistoa linnassa.
    Hyvää viikonloppua!
    -E

    VastaaPoista