Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

12/9/2014


 • 9

Little Free Libary, Pieni ilmainen kirjasto on wisconsinilaislähtöinen ilmiö. Kyse on pylvään nokassa olevista nukkekodin kokoisista "kirjastoista", joita ihmiset pystyttävät omalle pihalleen kadun varteen. Ajatuksena on, että kuka tahansa ohikulkija voi jättää ja ottaaa mukaansa kirjota. Vuoden 2014 alussa ympäri maailmaa toimi jo arviolta 15 000 Pientä ilmaista kirjasto.  Meidän omalta kotikadultamme löytyy kaksi kirjastoa ja ympäri Madisonia lukuisia muita.

Kotikatumme kaksi Pientä ilmaista kirjastoa
Meille Pieni ilmainen kirjasto on mielenkiintoinen siitäkin syystä, että toinen koko ilmiön alullepanijoista, Rick Brooks, asuu naapuritalossa. Jossain vaiheessa meidän täytyy vielä tarkemmin kysellä Rickiltä asiasta ja ehkä perustamme vielä oman kirjaston kotipihallemme Jyväskylään. Tietääksemme Suomessa ei vielä hetkellä löydy yhtään Pientä ilmaista kirjastoa, joten nyt olisi jollain kotimaisella kirjojen ystävällä ainutkertainen mahdollisuus toimia asiassa uranuurtajana.

4 kommenttia:

 1. Joo, näitä pönttöjä Jyväskyläänkin. Varsinkin nyt, kun kirjastoja lopetetaan. Toisaalta toimiihan täällä jo nyt itsepalvelukirjastoja.
  Sirpa mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää olla tuon naapurin kanssa jutella tästä, ei vaan olla nyt pariin viikkoon nähty. Voitas siihen meidän pihaan yrittää laittaa, tosin mietittiin muiden suomalaisten kanssa, että kuinkahan kauan se siinä pysyisi koskemattomana (=rikkomatta). Toisaalta kaikkea pitää yrittää, koskaan ei tiedä miten ihmiset siihen reakoi. Ihana olisi, jos lähtisi leviämään Suomessakin ja noista löytää tosi hyviä kirjoja ja jopa DVD-levyjä.

   Poista
 2. Me ollaan myös kovasti innoissamme näistä, samoin meidän täällä vierailleet kaverit. Jos Ilja ja Eerikakin nakuttelisi oman pikkukirjaston Riihimäelle, me saatais kertarysäyksellä laitettua homma alkuun neljässä kaupungissa (me Tampereella ja kaverit naapurissa Nokialla). Mää oon kans miettinyt tuota ilkivaltapuolta, mutta ei sen takia kannata jättää kokeilematta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä ihan mahtava, jos saataisiin muutama näitä pikkukirjastoja siirrettyä Suomeen. Luulen, että ainakin meidän pihassa saisi olla ihan rauhassa... ainakin naapururusto on rauhallista. Mutta satunnaiset kulkija voi tehdä sille hallaa ja tämä hieman mietittyttää. Olet kyllä oikeassa, että mitään ei tiedä kokeilematta. Miehelleni puhuin, että voisi käydä juttelemassa tuossa naapurissa hieman asiasta. Voisimme jopa ostaa sen laatikon ja postittaa sen Suomeen. Toisaalta tuolta sivustoilta löytyi aika hyvä ohjeet näiden valmistukseen, ei tulisi turhaa kannettavaa. Rungon saisi teetettyä vaikka Tekevällä Jvyäskylässä. Keväällä pitäis sitten isot avajaiset, kun saa boksit iskettyä roudattomaan maahan. Juhliahan ei ainakaan meidän suvussa ole koskaan liikaa! Eiköhän se siitä sitten lähtisi leviämään pikku hiljaa.

   Poista