Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

09/30/2014

Tiistaipäivä meni pääasiassa töiden merkeissä. Tosin lounasaikaan kävin taas vanhemman tyttäreni koululla auttamassa ruokailujärjestelyissä. Yhden tunnin vapaaehtoiskokemuksella sain nyt perehdyttää paikalla ensimmäistä kertaa olleen äidin tehtävän saloihin. Vaikutti siltä, että ruokailutilanne oli hieman selkiytynyt ja rauhoittunut ainakin koulun nuorimpien kindergarten- eli esikouluoppilaiden osalta. Ilmeisesti noin kuukauden koulunkäynnin jälkeen koulun päivittäiset rutiinit olivat käyneet lapsille tutuksi. Toisaalta melutaso ja hälinä nousi korkeammaksi varsinkin toisen luokan oppilaiden kohdalla, mikä asettaa tämän rutiiniteoriani hieman kiistanalaiseksi. Ehkä on niin, että vanhemmat lapset ovat sisäistäneet koulun rutiinit ja käyttäytymistä koskevat odotukset riittävän hyvin, jolloin heillä on mahdollisuus siirtää harjoittelun painopistettä vaihtoehtoisten toimintatapojen harjoitteluun. Tämä ns. vaihtelevan harjoittelun periaate selittäisi myös sen, miksi me aikuiset vastoin jo lapsuudessa oppimiamme ohjeita menemme usein nukkumaan liian myöhään, syömme epäterveellisesti tai saavumme myöhässä tärkeään tapaamiseen.

Kävimme koko porukalla syömässä vaimoni tutkijavierailua emännöivän professorin kotona. Vieraana oli myös samassa laboratoriossa aiemmin työskennellyt rouva miehensä sekä 2-vuotiaan ja alle vuoden ikäisen lapsensa kanssa. Ruokana oli perinteinen mac and cheese eli paistettua makaronia ja juustoa, jota oli ryyditetty parmankinkkusuikaleilla. Jälkiruuaksi söimme vielä madisonilaisen jäätelöbaarin Michael's Frozen Custardin vanilja- ja kahvijäätelöä maapähkinäkastikkeen kera. Lapsia viihdytti talon sekarotuinen koira sekä iso laatikollinen perheen nyt jo aikuiseksi kasvaneiden lasten puupalikoita.

Illalla lasten käytyä nukkumaan mummo ja vaimo asettuivat katsomaan talomme kirjahyllystä löytynyttä Ylpeys ja ennakkoluulo - elokuvaa. Minä puolestaan poljin tekemään soutulaitetreenin University of Wisconsin-Madisonin kampuksen luoteiskulmassa sijaitsevaan SERF-rakennukseen. SERF pitää sisällään yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle erilaisia liikuntatiloja mm. täyspitkän uima-altaan, sekä -liikunta ja kuntosaleja . Yliopistoliikunnan alle 100 dollarin lukukausimaksun maksamalla saa käyttöoikeuden yliopiston kaikkiin harrasteliikuntatiloihin ja muutaman kympin lisämaksulla myös ryhmäliikuntatunteihin. Kaltaiselleni iltaihmiselle kätevää on, että SERF sekä vastaava Natatorium -rakennus ovat  maanantaista torstaihin avoinna aina puoleen yöhön saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti