Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

10/22/2014

Lentokentän pankkiautomaatti, jonka sisään luottokorttini jäi jumiin
Tämän päivän kuvat tulevat Yhdysvaltojen sijaan Tyynenmeren vastarannalta. Tulin eilen iltapäivällä kotiin noin viikon mittaiselta Pekingin reissulta. Beijing Normal Universityn kampuksella järjestettiin 17. - 21.10.2014 The Second Global Teacher Education Summit -nimeä kantanut opettajia ja opettajankoulutusta käsitellyt konferenssi.
Konferenssin pääasiassa kiinalaista osallistujakuntaa
Konferenssin päivittäinen ohjelma oli melko tiivis, aamukahdeksasta iltakuuteen. Ehdin kuitenkin iltaisin hieman verestää muistoja Pekingistä, jonne muutama vuosi sitten teimme vähän vastaavan reissun, kun nyt Yhdysvaltoihin. Sunnuntaina ja maanantaina Näin kahta vanhaa ystävää, joista toiselle oli sitten viime näkemän ilmestynyt viisi kuukautta sitten syntynyt poikalapsi. Mukava oli myös päästä pitkästä aikaa puhumaan päivät pitkät kiinaa.
Majapaikkani sisäänkäynti Yōnghé gōng (雍和宫) -lamatemppelin läheisellä kujalla

Tuttu näkymä Pekingin iltaruuhkasta - risteys tukossa joka suuntaan. 

Ruuaksi söin koko viikon aasialaista ruokaa. Testattua tuli muun muassa kestosuosikit lammasvartaat, Lánzhōu lāmiàn (兰州拉面) eli Lanzhoun vetonuudelit sekä perheessämme "löllöpallo" -nimellä tunnetut japanilaiset tärkkelyspitoisesta riisistä valmistetut täytetyt pallurat, jotka tarjoillaan aavistuksen kohmeisena. Pienen vieroitusjakson jälkeen on taas hyvä jatkaa tutustumista keskilännen antimiin.
Japanilaiset Mochi -löllöpallot

Paikallinen inflaatioindikaattori eli lammasvartaat, joiden liha-läskisuhde heijastelee Kiinan ruuan hinnan heilahteluja 

Lánzhōu lāmiàn (兰州拉面) eli Lanzhoun vetonuudelit

Beijing Normal University viereinen katuravintola, jossa söin parina iltana
 Reissun kiusallisinta antia oli Pekingin savusumu, joka äityi parina päivänä niin pahaksi, että Yhdysvalloista tuomalleni hengityssuojaimelle tuli tarvetta. Nettisensuuririntamalla tuorein muutos aiempaan oli todennäköisesti Hongkongin mielenosoituksista johtuva Googlen tuotteiden käytön estäminen. Vaikka sensuurin pystyykin tarvittaessa kiertämään, hankaloitti se silti muun muassa tämän blogin seuraamista.
Aurinko tuli vastaan jossain Alaskan ja Chicagon puolivälissä

 Eilen kotiin saavuttuani ei illalla tarvinnut unta kauaa odotella. Siitä piti huolen melkein vuorokauden matkustaminen ja 13 tunnin aikaero. 

4 kommenttia:

 1. Hyvä että pääsit turvallisesti kotiin toiselta puolleta maapalloa! Jäikö pankkikorttisi kokonaan tuonen kiinalaiseen automaattiin, via miten tilanne päättyi? Voi tulla aika orpo olo kaukana kotoa, jos ei ole korttia eikä rahaa käytössä..

  t. Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi ja nyt mietitään miten saadaan toinen kortti tänne Suomesta. Katsotaan miten tämä nyt hoidetaan, jää nyt pikkuveljesi harteille...

   Poista
 2. Hirveä tämä blogialusta kun ei saa kirjoitusvirheitään enää kommentin julkaisun jälkeen korjattua ;) Yrittäkää kestää!
  t. Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itsekin, ettei anna näitä korjata! =) No pitää onnistua kerralla... Ehkäpä jos poistaa kommentin ja laittaa uuden. En tiedä onnistuuko näinkään. No ei ne pienet kirjoitusvirheet haittaa ainakaan meitä.

   Poista