Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

10/09/2014

Vaimollani on ryhmäpalaverissa esitys, jossa hän kertoi aikaisemmasta työstään omassa kotiyliopistossaan. Kohdeyleisönä oli pelkästään rakennebiologeja, joten kovin syvälle aikaerotteiseen spektroskopiaan ei voinut mennä. Tällä kertaa vaimoni onnistui kertomaan omasta työstään sillä tasolla, että kuulioiden oli helppo sitä kuunnella. Viime viikkoinen "hissipuheiden" harjoittelu auttoi. Ainakin kysymykset olivat osuvia ja loppupalaute keskustelevaa. Lisäksi jatkosuunnitelmia kritisoitiin siinä sävyssä, että kommenteista on varmasti hyötyä hänen työssään. 

Työpäivän päätteeksi kävin kuuntelemassa yliopiston Teacher Education -rakennuksessa tamperelaisen kasvatustieteilijäkollegan esitystä, jonka mainoksen olin huomannut kasvatustieteellisen tiedekunnan ilmoitustaululla. Esityksen jälkeen jutellessamme kävi ilmi, että hänkin on Madisonissa tutkimusvaihdossa syyslukukauden 2014 ajan ja oli saapunut tänne perheineen suurin piirtein samaan aikaan kuin mekin. Yksi esimerkki siitä, miten tieto ei aina tavoita, vaikka saman tiedekunnan sisällä toimitaan. Sovimme menevämme lounaalle, jossain vaiheessa ensi viikkoisen Pekingin matkani jälkeen. Varustauduin tulevaan reissuun tänään ostamalla rautakaupasta kaksi hengityssuojainta hengityssuojainta. Pekingin loppusyksyn pölyssä ja saasteissa ne saattavat olla tarpeen.
Varustautumista pölyiseen Pekingiin.
Vaimon työkaveri, joka on tosin tällä hetkellä työharjoittelussa yksityisessä bioteknologiayrityksessä, vieraili illalla kotonamme. Visiitin pääasiallisena ohjelmana oli korvapuustien leipominen. Jostain syystä olemme muuten täällä ollessamme leiponeet korvapuusteja paljon useammin kuin kotona Suomessa. Oli mielenkiintoista seurata millaisia pullia syntyi, kun leipojana oli ihminen, jolla ei ollut rajoitteenaan pitkän korvapuustiperinteen painolastia. Puusteista tuli huomattavasti monimuotoisempia kuin meidän leipoessamme. Omaperäisen muotoilun lisäksi pullien makukin oli kohdallaan.
Vanhempi tytär valmisti taikinan aikasemmin iltapäivällä.Kaikki erilaisia mutta silti samanarvoisia.

2 kommenttia:

  1. Korvapuustit näyttää hyviltä, mutta miten lienee kahvi, saako teillä kunnollista, vai pitääkö ottaa Juhlamokka paketti mukaan. Lähtöselvitys on tehty, joten pian nähdään. Terveisin mummu ja pappa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kahvin mausta, mutta kotona on keitin ja kahvipapuja. Juhlamokkaa olisi löytynyt, mutta jätettiin ostamatta. Eli jos sitä haluat ota paketti matkaan. Hyvää lentomatkaa ja nähdään terminaalissa huomenna!

      Poista