Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

10/03/2014

Ensimmäinen syksyn puraisu, tänään lämpötila laski reippaasti ja tuuli on ollut jäätävä. Aamulla oli iloinen yllätys, minulla oli levyllinen soluja LB-lautasellani. Päätin kuitenkin, että ehkäpä on papempi jäättää jatkokasvatus sunnuntaille, ettei mene koko lauantaipäivä laboratoriossa. Huomenna on kuitenkin edessä mummon vienti ja auton vaihto lentokentällä. Lisäksi työpäiväni olisi venähtänyt 8 tuntiseksi ja ajattelin, että ehkäpä ensi viikolle on ihan hyvä jättää tämä solujen lisäkasvatus ja putsaus tehtäväksi. Muuten olisin jatkanut viikkoani liian pitkäksi.

Mies vietti työpäivänsä tunnin matkan päässä Madisonista Portagen kaupungissa, jossa pidettiin koko päivän mittainen koulutus alueen Positive Behavior Support -toimintaa eli niin sanottua positiivisen käyttäytymisen tukea toteuttavien koulujen henkilökunnalle. Koulutus järjestettiin
Cooperative Educational Service Agency (CESA) nro 5 tiloissa. Wisconsinin osavaltiossa toimii yhteensä 12 alueellista CESAa, jotka johtavat, koordinoivat ja tarjoavat koulutukseen liittyviä palveluita alueensa koulupiireille sekä muille oppilaitoksille.
Käytännössä CESAt mm.:
 - koordinoivat koulupiirien yhteishankintoja
- järjestävät opetushenkilökunnan täydennyskoulutusta
-  tarjoavat koulujen käyttöön opiskeluun liittyviä tietokone- ja kännykkäsovelluksia
- Pitävät palkkalistoillaan asiantuntijoita (esim. erityisopetukseen liittyen), joiden työpanosta koulut voivat ostaa käyttöönsä.

Osoitteesta http://www.cesawi.org/about/ löytyy lyhyt englanninkielinen Wisconsinin CESA -verkoston toimintaa esittelevä video.
Koulutuksen ohjelma oli ihan asiallinen ja tilaisuudessa pääsi kätevästi tutustumaan paikallisiin opettajiin ja koulupsykologeihin sekä oppimaan lisää wisconsinilaisten koulujen toiminnasta. Tilaisuuden saldona oli myös ainakin yksi mielenkiintoinen kouluvierailun kohde.
Syksyn lehtiä parkkipaikan asfaltilla

Wisconsinin CESA5 -toimitila

Portagen ympäristön koulujen henkilökuntaa päivän koulutustilaisuudessa
Iltapäivällä hain nuoremman tyttäremme hoidosta, päivä oli ollut hyvä opettajan mukaan. "She has been happy whole day!", ja ilmeisesti näin on ollutkin. Molemmilla tyttärillä alkaa olla kielen suhteen jo selvästi ymmärrystä, sanoja on tullut reippaasti. "Äiti, onko pumpkin kurpitsa?" Erityisesti ilahduttaa, että vanhempi tyttäremme on sanonut jo muutaman kerran viihtyvänsä hyvin esikoulussa. Olemme päässeet siten alkuhämmennyksen ohitse.

Illaksi mieheni oli varannut pöydän läheisestä italialaisesta Lombardino's -ravintolasta. Ulkopuolelta ravintola ei vakuuttanut, mutta näin hyvää pizzaa ei monesta paikasta saa. Olisikohan, että Pizza Bruttamme on saanut itselleen kovan kilpailijan. Myös miehen ja lasten pasta-annokset olivat erinomaisia. Alkuruuaksi jaoimme tuoremozzarellaa, ilmakuivattua kinkku, avokado-tomaattisalaattia, sekä paahdettuja leipäsiä sisältäneen antipasto -lautasen. Aterian lopuksi nautimme yhteisen jälkiruokalautasen johon oli koottu pannacottaa, tiramisua ja siivu vaniljajäätelön kanssa tarjoiltua hedelmätorttua. Nämä herkut me aikuiset huuhdoimme alas 10 vuotta kypsytetyllä portviinillä ja limecello -ryypyllä. Söimme illallisemme ajan kanssa viinin kera, koska mummolla oli viimeinen ilta kanssamme. Olo on hieman haikea, mutta ehkäpä viikon tauko ennen seuraavia vieraita on vain hyvästä. Saamme hieman hengähtää ja palata takaisin arkeemme, mitä se nyt ikinä onkaan.
Lombardino's -ravintolan julkisivu

Vanhempi tytär pasta bolognesen kimpussa

Tiiliuunissa paistettu kirsikkatomaatti-vuohenjuustopizza
Loppuillasta tytöt leikkivät yläkerrassa, koko viikko on tainnut olla yhtä menoa, joten tänään taisi olla ensimmäinen ilta, jolloin oli edessä vapaata leikkiä. Ensi viikolla sitten enemmän tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti