Translate

Sivun näyttöjä yhteensä

10/11/2014

Lauantaina suuri joukko amerikkalaisen jalkapallon faneja saapui naapuriosavaltiosta Illinoista Madisoniin kannustamaan omaa yliopistojoukkuettaan ottelussa Wisconsin Badgerseja vastaa. Me sen sijaan uimme vastavirtaan ja lähdimme aamulla ajamaan Madisonista Illinoisin suurimpaan kaupunkiin Chicagoon, lentokentälle appivanhempia vastaan.
Aamulla lähtiessämme Madison valmistautui jo päivän peliin  
Matkalla O'Haren lentokentälle pysähdyimme Chicagon luoteispuolella sijaitsevaan Lego Discovery Centeriin. Paikassa sai hyvin vierähtämään pari tuntia. Itse asiassa aikaa kului sen verran paljon, että olimme vasta parkkipaikalla lähdössä jatkamaan matkaan kohti lentokenttää, kun appivanhemmat soittivat ehtineensä jo ulos terminaalista. Niinpä tapasimme heidät lopulta terminaalin sijaan lentokenttähotellimme aulassa. Lego Discovery Centeristä minun ja vaimoni yhteinen arvio oli, että ohikulkumatkalla siellä voi pistäytyä mutta niin hieno paikka se ei ollut, että olisi kannattanut erikseen Madisonista asti matkustaa. Legorakennelmia, pari pientä huvilaitetta, lyhytelokuva 4D-teatterissa, mahdollisuus harjoitella legoilla rakentamista.  Ei kuitenkaan mikään esimerkiksi Tanskan Jyllannin alkuperäiseen Legolandiin verrattava koko päivän tai useamman päivän lomakohde.
3D lasit päässä

Chicagon arkkitehtuuria legomuodossa

Itse valmistettu mäkiauto valmiina testiajolle

Renkaiden tasapainotusongelmista johtuen prototyyppini ajautui radan reunavalliin

Lähes vuorokauden kestäneen matkustamisen jälkeen appivanhemmat olivat ymmärrettävästi melko väsyneitä. Emme kuitenkaan päästäneet heitä suoraan unille, sillä tehokkain tapa sopeutua paikalliseen vuorokausirytmiin on pysytellä valveilla iltaan asti. Suoraan ensimmäisen yön hotellimme alakerrasta lähti Chicagon metroverkon sinisen linjan juna kaupungin keskustaan.


Sininen linja vei meidät hotellilta keskustaan
Suuntasimme illalliselle italialaisen ruuan ja ruokakulttuurin ympärille rakennettuun Eataly Chicagoon, jonka pizzoja yritimme päästä maistamaan myös elokuisella Chicago -vierailullamme. Tälläkin kertaa olimme liikkeellä lauantai-iltana, eli koko viikon ruuhkaisimpaan aikaan ja tietysti ilman pöytävarausta. Niinpä seuraavaan vapaa pöytä luvattiin meille vasta puolentoista tunnin päästä. Odotimme sitkeästi - lopulta kaksi tuntia - ennen kuin lopulta saimme höyryävät pizzat eteemme. Odottamisen tuskaa aikuisten kohdalla hieman helpotti ajankuluksi tyhjentämämme kuohu- ja punaviinipullot sekä napsimamme marinoidut oliivit. Lapset puolestaan söivät etukäteen jälkiruuaksi italialaistyyliset jäätelöt ja oliiveja sekä tyhjensivät pullolliset tuorepuristettua omenamehua. Lisäksi kävimme läpi kaikki vihannes ja kinkkukaupan tuotteet suomeksi, englanniksi ja osittain italiaksi.
Odottamisen tuskaa helpotettiin jäätelöllä...


...sekä kuohuviinillä

Eatalyn pizzakokeilla oli kiireinen ilta

Viimein saimme eteemme uunituoreet lätyt
Eatalyn pizzat saivat hyvän arvosanan. Napolista Chicagoon tuotujen pizzakokkien paistama pohja ei ollut järin rapea mutta se ei välttämättä ollut tarkoituskaan. Sen sijaan pohja oli mukavan sitkas ja alapinnaltaan sopivasti puu-uunissa hiiltynyt.

Junamatkalla takaisin hotellille minä, appiukko taisimme hieman torkahtaa. Unta ei tarvinnut kenenkään enää hotellilla houkutella.
Öisellä Michigan Avenuen sillalla

Chicago Theatre

Reissu otti veronsa - appiukko oikealla ja allekirjoittanut vasemmalla

4 kommenttia:

 1. Terveisiä koko porukalle! Maanantaiaamu Jyväskylässä +4 pimeää, kohti työmaata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrottu! Täälläkin on tänään riehunut ukkosmyrsky illasta. Toivottavasti sää huomiseksi hieman paranee, niin päästään ajelemaan paremmin kohti Madisonia. Mieheni lähteekin huomenna sitten kohti Kiinaa, 13 tuntia aikaeroa, joten voi olla että väsyttää hieman palatessa!

   Poista
 2. Terveisiä myös Miinalta ja Marilta mummulle ja papalle. Luetaan taas blogia iltasaduksi. Syysloma lähenee loppuaan ja arki alkaa. Teidän kuulumiset kuuluvat tällä tavoin meidän arkeemme. Lego Discovery Centeriä voisi verrata paikalliseksi hop lopiksi, kävästiin vastaavanlaisessa Berliinissä ja ei tosiaan vedä vertoja Tanskan huvipuistomeiningille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveiset täältä takaisin, Miinalle ja Essille eritoten mummolta ja papalta. Pappa harjottelee englantia, katseli hometalo-ohjelmaa englanniksi "home time", kysyi sitten minulta ja mummolta, onko home todellakin sama englanniksi ja suomeksi. Ei pappa, home on koti. No saimme tästä aikaa mojovat naurut! Aika pienihän se centeri oli, kun vertasi sitä legolandiaan. No ehkäpä täällä täytyy tutustua paikallisiin nähtävyyksiin ja jättää nämä eurooppalaiset eurooppaan.

   Poista